Περιφερειακό Δίκτυο Πολιτισμού, ξεκινά από τα Ιωάννινα, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της 1ης Πανελλήνιας Συνάντησης Φορέων Πολιτιστικής Διαχείρισης που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 13 -15 Απριλίου, με πρωτοβουλία του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, καθώς με τη συνεργασία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της ΠΕΔ Ηπείρου, που αναγνώρισαν την προσπάθεια.

Στις εργασίες, που πραγματοποιήθηκαν στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Δημ. Χατζής», συμμετείχαν εκπρόσωποι από 42 πόλεις της Ελλάδας, όπως δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι και μέλη Δ.Σ Πολιτιστικών Οργανισμών, καθώς και 10 εκπρόσωποι εθνικών πολιτιστικών φορέων και ιδρυμάτων.

Ανάμεσα τους, η Αναστασία Λαδά, αντιπρόεδρος ΔΣ Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, η Αλεξάνδρα Ράπτη, διευθύντρια Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, η Κέλλυ Διαπούλη, καλλιτεχνική διευθύντρια Ελευσίνα ΑΕ, ο Δημήτρης Γιολάσης, υπεύθυνος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού του Ίδρυματος Μιχάλης Κακογιάννης, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, καλλιτεχνικός διευθυντής Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου, καθώς και 22 ειδικοί και εμπειρογνώμονες εισηγητές.