Την Τετάρτη 25 Απριλίου και ώρα 8 μμ, στη Διακίδειο Σχολή Λαού Πατρών (οδός Κανάρη 56, Πάτρα - όπισθεν του Δικαστικού Μεγάρου), θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με αφορμή την παρουσίαση του 12ου βιβλίου του δικηγόρο και καθηγητή της Εγκληματολογίας Άγγελου Τσιγκρή, με τίτλο: "Τα Κίνητρα της Ανθρωποκτονίας", που κυκλοφόρησε από τις νομικές εκδόσεις Σάκκουλα. 

Η εκδήλωση τελείται σε συνδιοργάνωση των εκδόσεων Σάκκουλα, του Δικηγορικού Συλλόγου της Πάτρας και του βιβλιοπωλείου “Discover”.

Για το βιβλίο μίλησαν: ο τ. προϊστάμενος του Εφετείου της Πάτρας και Πρόεδρος Εφετών επί τιμή Γεώργιος Σπηλιωτόπουλος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Πάτρας Αθανάσιος Ζούπας και ο συγγραφέας Άγγελος Τσιγκρής. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας “Πελοπόννησος” Κωσταντίνος Μάγνης.

Ο Άγγελος Τσιγκρής είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και διδάσκει Εγκληματολογία στη Ελλάδα και την Κύπρο. Σπούδασε Νομικά και Κοινωνιολογία και έκανε διδακτορικές και μεταδιδακτορικές σπουδές στην Εγκληματολογία. Είναι συγγραφέας δώδεκα (12) βιβλίων. Έχει διατελέσει εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνικη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ, εκπρόσωπος της χώρας μας στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη και στο Δίκτυο Πρόληψης της Παραραβατικότας της ΕΕ. Διετέλεσε γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης και πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Πρόληψης της Παραβατικότητας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Το επόμενο χρονικό διάστημα το βιβλίο θα παρουσιαστεί και στο Αίγιο.