Στην Καστροπολιτεία της Πάτρας, στην Αχάια Κλάους βρέθηκε προ ημερών ο σκηνοθέτης των βίντεο που προβάλλονται από τον ΕΟΤ και διαφημίζουν την Ελλάδα στο εξωτερικό, προσελκύοντας τουρίστες.

Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Τσεκλένη, γιο του γνωστού σχεδιαστή Γιάννη Τσεκλένη, που έχει καταφέρει με την δουλειά του να προβάλει με τον καλύτερο τρόπο τις ομορφιές της χώρας μας, ενώ παράλληλα είναι και ο δημιουργός των βίντεο που προβάλλονται στις διεθνείς πτήσεις της Aegean.

O Κωνσταντίνος Τσεκλένης αυτή την περίοδο ετοιμάζει ένα σημαντικό εγχείρημα για την προβολή του Ελληνικού κρασιού, ταξιδεύοντας σε κάθε γωνία της Ελλάδος, ερχόμενος σε επαφές με δεκάδες παραγωγούς και οινοποιούς της χώρας.

Ο ίδιος, άλλωστε, έχει σημαντικές γνώσεις στα προϊόντα με ονομασία προέλευσης και ειδικότερα στον οίνο. Το ντοκιμαντέρ για το Ελληνικό κρασί που ετοιμάζει αναμένεται να έχει διεθνή απήχηση και να παίξει ενισχυτικό ρόλο στις εξαγωγές της χώρας στον οινοποιητικό κλάδο.

Είναι μια σειρά ντοκιμαντέρ έξι επεισοδίων, με τίτλο "In vino veritas" που θα προβληθούν από την Cosmote History, αλλά και από ξένα δίκτυα, ενώ τα γυρίσματα ήδη έχουν κρατήσει αρκετούς μήνες.

Το ντοκιμαντέρ από τη στιγμή που είναι αφιερωμένο στο Ελληνικό κρασί δεν θα μπορούσε να μην κάνει λόγο για την πιο ιστορική οινοποιία της χώρας, την Αχάια Κλάους, καθώς η περίφημη Καστροπολιτεία της Πάτρας είναι από μόνη της ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στο όλο θέμα.

Στην φωτογραφία βλέπουμε τον σκηνοθέτη μπροστά από ένα από τα ξακουστά βαρέλια της Αχάια Κλάους, στο αυτοκρατορικό κελάρι. Περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε το ντοκιμαντέρ.