Το Συνέδριο «Γυναίκα και Καρκίνος. Από την πρόληψη στη θεραπεία», διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Γηριατρικής Ογκολογίας σε συνεργασία με το Ογκολογικό Τμήμα Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, στις 20 & 21 Απριλίου 2018 στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η θεματολογία του Συνεδρίου επιλέχθηκε από την Επιστημονική Επιτροπή με βασικό κριτήριο την κάλυψη των επιστημονικών αναγκών των ιατρών, των νοσηλευτριών και άλλων επιστημόνων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση του ογκολογικού ασθενούς, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και ενημέρωσης.

Για το Συνέδριο, έχουν προγραμματισθεί 5 συνεδρίες με εισηγήσεις, 3 στρογγυλά τραπέζια και 5 διαλέξεις προσκεκλημένων ομιλητών.
Τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι :

Κατανοώντας τον καρκίνο

Παχυσαρκία και καρκίνος

Διάγνωση και χειρουργική αντιμετώπιση καρκίνου μαστού

Θεραπευτικές εξελίξεις στον καρκίνο μαστού

Καρκίνος ενδομητρίου

Καρκίνος τραχήλου τραχήλου μήτρας – Pap test – Εμβόλια για πρόληψη

Καρκίνος ωοθηκών

Ανοσοθεραπείες στον καρκίνο: Παρόν και μέλλον

Πρόληψη των θρομβώσεων σε ασθενείς με καρκίνο

Το μέλλον στην Ογκολογία στην πρώιμη διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου

Το επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου θα αρχίσει την Παρασκευή 20 Απριλίου ώρα 09:00 πμ. και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 21 Απριλίου στις 20:30 μμ.  Παράλληλα θα διεξαχθεί Νοσηλευτικό Συνέδριο με θέμα: «ΑΝΟΣΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ», το Σάββατο 21 Απριλίου από 09:00 πμ. έως 13:30 μμ.

Στόχος του Συνεδρίου είναι η ενημέρωση και η αντικειμενική παρουσίαση των ουσιαστικών εξελίξεων στην Ογκολογία, που επιβάλλουν την εξατομικευμένη αντιμετώπιση του ασθενούς από τους ιατρούς και τους άλλους επιστήμονες στο χώρο της υγείας. Η εναρκτήρια τελετή έχει προγραμματισθεί για την Παρασκευή 20 Απριλίου, ώρα 19:30 μμ.

Η είσοδος και η εγγραφή είναι δωρεάν.

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί Πιστοποιητικό Παρακολούθησης και θα χορηγούνται 12 μόρια «Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD)» σύμφωνα με τα κριτήρια EACCME-UEMS.