«Τσουπωτές θεές έτοιμες για βουτιές»
Βιωματικό Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής
Το Parts Patras Arts διοργανώνει ένα βιωματικό εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής με θέμα: «Τσουπωτές θεές έτοιμες για βουτιές». Σκοπός του εργαστηρίου είναι να μιλήσουμε για τις συνήθειες που έχουμε εμείς οι τσουπωτές θεές και να γράψουμε για την τελειότητα του χαρακτήρα και του σώματός μας. Γιατί εμείς που ξέρουμε να τρώμε βλέπουμε τη ζωή με άλλο μάτι. Ξέρουμε τι θα πει απόλαυση! Κι ας αφήσουμε τους άλλους να τρέχουν, να ιδρώνουν, να πεινάνε. Ιστορίες για της μάσας τα καμώματα το Σάββατο 21 Απριλίου και ώρα 17:30-20:30 στο Parts Patras Arts!


«Τσουπωτή θεά έτοιμη για βουτιά»
Δυο κιλά σε πέντε μέρες. Δεν είναι λίγο, δεν είναι δύσκολο. Με τόσο κατσίκι και αρνί-σε όλες τις μορφές και τις παραλλαγές- εκτός του ό,τι φάρδυνα σε λίγο θα αρχίσω και να βελάζω!
Μπεεεε!
Ήμουν που ήμουν, τώρα παράγινε το κακό. Νιώθω το σώμα μου να έχει φουσκώσει. Ρούχα που μου ήταν άνετα, τώρα κολλάνε πάνω μου. Θέλω να τα σκίσω και να πάρω άλλα. Μου αρέσουν όλα-εκτός απ’ τον πατσά. Σε τίποτα δε λέω όχι.
Αχ, αυτή η δύναμη της συνήθειας, η Αριστοτελική έξις!
Σηκώνομαι το πρωί πίνω γάλα και μασουλάω μπισκότα ή κέικ. Το μεσημέρι γευματίζω νωρίς. Γύρω στη μιάμιση τσιμπάω κάτι. Μισή μερίδα πάνω κάτω. Κάνω μπάνιο, ντύνομαι, στολίζομαι και φεύγω για τη δουλειά. Αν φάω παραπάνω, κλείνουν τα μάτια μου. Κουτουλάω! Δεν μπορώ να πάω για μάθημα. Κι έτσι φεύγω πεινασμένη. Τους πεινασμένους να φοβάσαι, λέει κάποιος σοφός και έχει δίκιο. Στο διάλειμμα ροκανίζω ένα μήλο. Κι όταν σχολάω γίνεται το σώσε. Τα νευρά, την κούραση και το άγχος τα βγάζω στο φαΐ και τα γλυκά.
Το πάχος, όνομα ουσιαστικόν πολύ ουσιαστικόν!
Για να ηρεμήσω χρειάζομαι θερμίδες. Πολλές θερμίδες. Βλέπω master chef και βάζω το μηχανισμό των σαγονιών μου να δουλεύει στο κόκκινο. Εκείνοι μαγειρεύουν κουτσουλιές και γω κατασπαράζω σμήνη, κοπάδια, στρέμματα ολόκληρα. Ευτυχία! Και τότε έρχομαι στα ίσα μου. Όχι, δεν αισθάνομαι άσχημα που έβαλα μερικά κιλά παραπάνω. Με βρίσκω όμορφη πάλι. Πάντα ήμουν τσουπωτή. Κι οι τσουπωτές έχουν τη χάρη τους! «Πρήστηκε η προστούρα σου» μου έλεγαν οι θειές και με ζουπούσαν, όταν ήμουν μικρή. Και γω το ‘παιρνα για κομπλιμέντο. Για στόχο ζωής.
Ακούς; Όλα τα παίρνω πάνω μου.
Σκέφτηκα να αλλάξω δουλειά. Μα, πού να βρω μία που να μου ταιριάζει; Σκέφτηκα να πάω για περπάτημα. Μα, πού να κόψω ώρα από τον υπολογιστή. Δε βγαίνω μάτια μου, δε βγαίνω! Κι όλο λέω από Δευτέρα δίαιτα. Κι όλο η βδομάδα ξεκινάει από Τρίτη.
Αμέ!
Και μαγιό θα βάλω και στην παραλία θα βγω και βουτιά θα κάνω!
Εγώ, η τσουπωτή θεά.

Πληροφορίες
Τόπος διεξαγωγής εργαστηρίου: Parts Patras Arts
Διεύθυνση: Σατωβριάνδου 31
Δηλώσεις Συμμετοχής: 2610005252 (Parts Patras Arts)
Ημερομηνία: Σάββατο 21 Απριλίου 2018
Ώρα: 17:30-20:30
Κόστος Συμμετοχής: Γενική είσοδος 20 ευρώ και 15 ευρώ για ανέργους, φοιτητές και για όσους έχουν παρακολουθήσει προηγούμενα εργαστήρια-σεμινάρια στο Parts-Patras Αrts.
 Πληροφορίες-Εγγραφές: Δευτέρα- Παρασκευή 13:00-21:00,Σάββατο 11:00-14:00
Εκπαιδεύτρια-Εμψυχώτρια: Ελένη Γκόρα, Φιλόλογος-Συγγραφέας ΜΑ (Μaster of Arts) στη Δημιουργική Γραφή, Υποψήφια Διδάκτορας Δημιουργικής Γραφής.
*Θα δοθούν σημειώσεις και βεβαιώσεις παρακολούθησης.
*Τα μικροδιηγήματα που θα προκύψουν, θα δημοσιευτούν στη σελίδα http://elenigkora.gr/.
*Απαραίτητη η κράτηση θέσης.


Ελένη Γκόρα, Κοζάνη, Γκοβεδάρων 10, 3ος όροφος. Αν δεν γεννιόμουν σ΄ αυτό το διαμέρισμα κι αν δεν μου απαγόρευαν οι γονείς μου να βλέπω τηλεόραση, ίσως να μην γινόμουν Φιλόλογος. Το πρωί έγραφα στους τοίχους του σπιτιού και διάβαζα οτιδήποτε έπεφτε στο χέρι μου. Ήμουν τακτική πελάτισσα με πίστωση του βιβλιοπωλείου της οικοδομής. Το απόγευμα καθαρίζονταν οι τοίχοι, πληρώνονταν τα χρέη, έτρωγα μερικές παντοφλιές και άντε πάλι τα ίδια. Τα χρόνια πέρασαν. Μεγάλωσα, μετακομίσαμε, σπούδασα. Πριν πάρω το πτυχίο ζήλεψα έναν γνωστό άγνωστο αγαπημένο που έγραφε. Είπα να δοκιμάσω και ‘γω. Φοίτησα και στο Μεταπτυχιακό Δημιουργικής Γραφής στην Φλώρινα. Από τότε παραδίδω σεμινάρια γραψίματος και σβησίματος. Έχω εκδόσει 4 ηλεκτρονικά βιβλία και διατηρώ προσωπική σελίδα στη διεύθυνση: http://elenigkora.gr/