«Σκοπιά» στο Φλόκα Δυτικής Αχαΐας για να μην περάσουν σκουπίδια της Αιγιάλειας έχουν στήσει οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι δηλώνουν πως δεν θα κάνουν πίσω παρά τις ποινικές διώξεις. Να σημειώσουμε πως ο ΧΥΤΑ λειτουργεί κανονικά αφού δέχεται τα απορρίμματα της ενότητας (δυτικη αχαια, πατρα, Καλάβρυτα, ερυμανθος), όπως προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 2ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Αχαΐας Σπύρο Τραχάνη το όλο πρόβλημα είναι τα σκουπίδια του Αιγίου.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει βρεθεί στο σημείο απορριμματοφόρο από την Αιγιάλεια. Άγνωστο είναι τι θα συμβεί εαν εμφανιστεί μετά την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης θα υπάρξουν ποινικές διώξεις σε όποιους εμποδίσουν την εκτέλεση της απόφασης και τους κατοίκους να φυλάνε "καραούλι".

Πάντως από νωρίς το πρωί, περίπου 20 κάτοικοι της περιοχής έχουν συγκεντρωθεί σε σημείο του δρόμου που οδηγεί στο ΧΥΤΑ, αποφασισμένοι να σταματήσουν  τα απορριμματοφόρα από το Αίγιο.