Το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Θωμά στην Αχάια Κλάους γιόρτασε και φέτος, πανηγυρίζοντας την ονομαστική γιορτή ενός Αγίου που έχει περάσει στην ιστορία της θρησκευτικής μας λαογραφίας και συνείδησης ως ο “Άπιστος Θωμάς”.

Η γιορτή στο όμορφο εκκλησάκι της Καστροπολιτείας, γίνεται κάθε χρόνο τέτοια μέρα, με αρκετό κόσμο να πηγαίνει εκεί και να παρακολουθεί από κοντά τις εκδηλώσεις.

Εκδηλώσεις θρησκευτικές και πανηγυρικές που συνδυάζονται με το άρωμα του μούστου από το κρασί και από τα ιστορικά βαρέλια που φυλάσσονται στον χώρο της οινοποιίας, αλλά και από το χρώμα της άνοιξης, αφού η φύση έχει για τα καλά ανθίσει και πηγαίνοντας κανείς εκεί μπορεί να απολαύσει και να μυρίσει την ευωδιά της.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την θρησκευτική θεία λειτουργία όπου συμμετείχε για ακόμα μία χρονιά η γυναικεία χορωδία "Πανύμνητος", ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση της εφέστιας εικόνας του Αγίου Θωμά, εντός των τειχών της Καστροπολιτείας.

Μετά το τέλος των θρησκευτικών εκδηλώσεων ο κόσμος, είχε την ευκαιρία να απολαύσει τα χορευτικά δρώμενα από τα Χορευτικά του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου που προχώρησε σε μία παράσταση εθνικών χορών, προσφέροντας ένα υπέροχο θέαμα.

Παράλληλα, οι επισκέπτες πέρα από το προσκύνημα και την επαφή με τη φύση, δοκίμασαν τα εκλεκτά κρασιά της οινοποιίας και τη περίφημη μαυροδάφνη, ενώ ξεναγήθηκαν στους γύρω χώρους, απολαμβάνοντας την υπέροχη θέα του Πατραϊκού και της Πάτρας από το μπαλκόνι της Κάβας Δανιηλίδος που ήταν ανοικτή.


(Οι φωτογραφίες είναι της Τόνιας Ράπτη και της Γιάννας Ρουμελιώτη).