Η Άλις, πρώην ανακρίτρια της CIA, τώρα ζει μια φυσιολογική ζωή στο Λονδίνο. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί, όταν απέτυχε να ανακρίνει έναν κρατούμενο με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους. Όταν η CIA συλλαμβάνει κάποιον που έχει άμεσες πληροφορίες για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα, η Άλις καλείται πάλι να τον ανακρίνει. Ένα απροσδόκητο τηλεφώνημα στο δρόμο για την Υπηρεσία θα την κάνει να καταλάβει ότι της την έχουν στήσει και τώρα θα πρέπει με κίνδυνο την ζωή της να βρει τους συνωμότες και να αποτρέψει μια φονική βιολογική επίθεση στην πόλη.

Η «Συνωμοσία» κερδίζει τη μάχη της ψυχαγωγικής αξίας και του είδους επειδή, πάνω από όλα, είναι κατασκοπικό που βασίζεται σε υπόθεση, σε ίντριγκα κι όχι σε κυνηγητά αυτοκινήτων, σε action movie με κατασκοπική αφορμή. Μας καθοδηγεί η υπόθεση με το μυστήριο και με τα στοιχεία της πλοκής και η ατμόσφαιρα. Φωτογραφία, μοντάζ, ηχητικό μοντάζ και μουσική συνοδεία όλα συμβάλλουν κατά πολύ στην δημιουργία μιας εξαιρετικής ατμόσφαιρας και φροντίζουν την ψυχαγωγία μας.    

Θαυμάσιο το cast, σε μικρούς ή μεγάλους ρόλους, που πλαισιώνει την πρωταγωνίστρια Νούμι Ραπάς. Το cast περιλαμβάνει σε ωραίες σκηνές για τον καθένα, τον Τζον Μάλκοβιτς , την Τόνι Κολέτ, τον Μάικλ Ντάγκλας και τον Ορλάντο Μπλουμ (που τον είχαμε χάσει τελευταία-τον συναντάμε εδώ σε κάτι πιο «ρολίστικο» κι έχει έναν από τους καλούς ρόλους του έργου).


ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ (Unlocked ) trailer greek subs

Και φτάνουμε στην πρωταγωνίστρια, που είναι η Νούμι Ραπάς . Η σουηδέζα ηθοποιός κάνει ένα εκπληκτικό star performance, πάνω στην προσωπικότητα της, που ολοένα τη «γεμίζει» με τους ρόλους που παίζει και επισήμως ξεχωρίζει από τις άλλες συνομίληκες της που έχουν βγει σε αυτή τη δεκαετία και που παίρνουν βιαστικά τα Οσκαρ. Το θράσος που τη χαρακτηρίζει ως προσωπικότητα και που συνηθίζει να το βάζει στους ρόλους και να το κάνει τρόπο ερμηνείας, εδώ το χειραγωγεί διαφορετικά, φτιάχνει ένα τύπο δικό της, στον οποίο δεν ξεχνά να προσδίδει ανθρώπινα στοιχεία μα πάνω από όλα είναι εμφανίσιμη, δυναμική, λαμπερή, ετοιμοπόλεμη, ανθρώπινη κι όχι ρομποτική.

Εν τέλει, η «Συνωμοσία» δεν είναι ένα αριστούργημα του κατασκοπικού είδους, είναι όμως ένα ψυχαγωγικό φιλμ, που σε πιάνει από την αρχή και σε αφήνει με τους τίτλους φινάλε.

ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ

Η.Π.Α., Ηνωμένο Βασίλειο, 2017

Σκηνοθεσία: Μάικλ Απτεντ

Σενάριο: Πίτερ Ο' Μπράιεν

Φωτογραφία: Τζορτζ Ρίτσμοντ

Μοντάζ: Αντριου ΜακΡίτσι

Μουσική: Στίβεν Μπάρτον

Πρωταγωνιστούν: Νούμι Ραπάς, Ορλάντο Μπλουμ, Τόνι Κολέτ, Τζον Μάλκοβιτς, Μάικλ Ντάγκλας

Διάρκεια: 98 λεπτά

ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ODEON VESO MARE

ΚΥΡΙΑΚΗ-ΤΕΤΑΡΤΗ: 20:40 & 22:50