Μια φανταστική εμπειρία έζησαν το πρωί του Σαββάτου, όσοι συμμετείχαν στο πρώτο plogging, που διοργανώθηκε στην Πάτρα.

Η ομάδα "The Bridge Experience 2018", που είχε και την ιδέα της δράσης, κάλεσε στην πλατεία Γεωργίου, ανθρώπους που αγαπούν την άσκηση και σέβονται το περιβάλλον, για να τρέξουν στους δρόμους της πόλης και ταυτόχρονα να μαζέψουν όσο περισσότερα πλαστικά απορρίμματα κι αποτσίγαρα μπορούν.

Η πρόσκληση βρήκε ανταπόκριση και σε μια ηλιόλουστη ημέρα, που έδωσε περισσότερη ενέργεια, οι συμμετέχοντες, μικροί και μεγάλοι, ανέλαβαν δράση, κρατώντας μια πλαστική σακούλα στο χέρι.


Ξεκινώντας από την κεντρικότερη πλατεία της Πάτρας, οι Πατρινοί ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα, συνδύασαν την σωματική άσκηση με την προστασία του περιβάλλοντος.

Έτσι, πέρασαν δημιουργικά το πρωινό του Σαββάτου, γυμνάζοντας το σώμα τους και μαζεύοντας παράλληλα σκουπίδια από τους δρόμους.

Η οργανωμένη δραστηριότητα που ξεκίνησε από στη Σουηδία το 2016 και εξαπλώθηκε σε άλλες χώρες το 2018, είναι μια καλή ευκαιρία για να βάλουμε όλοι το λιθαράκι μας στη σωτηρία του περιβάλλοντος.

Δείτε φωτογραφίες από την δράση, ενώ να σημειωθεί ότι το "παρών" έδωσε και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνος Καρπέτας.


Παρών και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνος Καρπέτας

Παρών και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνος Καρπέτας

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στο πρώτο plogging, που έγινε στην Πάτρα (φωτο) Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στο πρώτο plogging, που έγινε στην Πάτρα (φωτο) Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στο πρώτο plogging, που έγινε στην Πάτρα (φωτο) Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στο πρώτο plogging, που έγινε στην Πάτρα (φωτο) Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στο πρώτο plogging, που έγινε στην Πάτρα (φωτο) Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στο πρώτο plogging, που έγινε στην Πάτρα (φωτο) Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στο πρώτο plogging, που έγινε στην Πάτρα (φωτο) Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στο πρώτο plogging, που έγινε στην Πάτρα (φωτο)