Οι εκδόσεις "Δρόμων" και το βιβλιοπωλείο Discover σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Εν(αγ)νοία» της Πέρσας Ζηκάκη που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Απριλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Βυζαντινό» (πεζόδρομος Ρήγα Φεραίου 106, τηλ.: 243 000)

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Γιάννης Ελούλ, Αναπλ. Καθηγητής νευρολογίας
Διονύσης Καρατζάς, Ποιητής
Μαίρη Σιδηρά, Φιλόλογος

Την παρουσίαση θα συντονίσει η μεταφράστρια και πολιτιστική συντάκτης στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» Κρίστυ Κουνινιώτη

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο
Φάνης Δίπλας. Σκηνοθέτης-Ηθοποιός
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με τους αναγνώστες και θα υπογράψει βιβλία της.

Περίληψη

Κι όμως φτάνει κάποια στιγμή που νιώθεις την ανάγκη ν' απαγκιστρωθείς από κάποιες εμμονές η "εξαρτήσεις" που εμποδίζουν τη ζωή σου να προχωρήσει μπροστά. Ψάχνεις να βρεις ευκαιρίες να διοχετεύσεις την οποία ενέργεια κρύβεις μέσα σου, να αποφυλακίσεις τις ενοχές και τις τύψεις σου και να συνεχίσεις να ζεις κανονικά όπως οι περισσότεροι άνθρωποι. Φυσικά όλα αυτά έχουν να κάνουν με το ήθος και τη συνείδηση του κάθε ανθρώπου. Η επιθυμία για ζωή δεν είναι πάρα μια ευλογία που έρχεται όταν πραγματικό έχουμε αποφασίσει πως ήρθε η ώρα ν' αλλάξουμε το τοπίο μέσα στο οποίο ήδη βρισκόμαστε. Και τότε φαντάζει πιο έντονη στα μάτια μας και πιο απαιτητική από κάθε άλλη φορά. Όσο κι αν θέλουμε να κλείσουμε τ' αυτιά μας, κάποιες εσωτερικές φωνές μέσα μας απαιτούν να τις ακούσουμε, να τους δώσουμε τη σημασία που τους αξίζει. Άλλοτε πνιγμένες κι άλλοτε με γλυκιά φωνή επιχειρούν να μας βγάλουν από τις τύψεις και τις ενοχές μας με μοναδικό σκοπό την αφύπνιση της λογικής αλλά και της συνείδησης. Η κάθε πραγματικότητα που ζούμε έχει τη δική της μοναδική υπόσταση.

Η Πέρσα Ζηκάκη - Φιλιππακοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας γαλλική φιλολογία, ελληνική φιλολογία (Τμήμα Ιστορικό - Αρχαιολογικό) και παρακολούθησε στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης μαθήματα ιστορίας της τέχνης. Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια θεάτρου και ασχολείται ερασιτεχνικά με το θέατρο. Είναι καθηγήτρια μέσης εκπαίδευσης στην Πάτρα όπου ζει με την οικογένειά της.