Οι δείκτες του άνθινου ρολογιού στην πλατεία Τριών Συμμάχων επανήλθαν στην θέση τους και ένα από τα σημεία αναφοράς της συγκεκριμένης πλατείας της Πάτρας ξεκίνησε να λειτουργεί και πάλι.

Το άνθινο ρολόι της πλατείας Τριών Συμμάχων είναι ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά της περιοχής που έχει συνδεθεί με αυτό το σημείο της Πάτρας εδώ και δεκαετίες, ένα σημείο ιδιαίτερα σημαντικό για την εικόνα της πόλης.

Η Τριών Συμμάχων δίνει βλέπετε την πρώτη εντύπωση στον επισκέπτη και στον τουρίστα που έρχεται στην αχαϊκή πρωτεύουσα, μπαίνοντας στο κέντρο, είτε με το τρένο, είτε με το αμάξι, είτε παλιότερα με το καράβι.

Οι δείκτες του ρολογιού πριν από δύο περίπου μήνες είχαν χαθεί και λίγοι ήταν αυτοί που το είχαν πάρει χαμπάρι. Η πλατεία πάντως πέρα από το άνθινο ρολόι θα μπορούσε να είχε μία ακόμα καλύτερη εικόνα.

Για παράδειγμα απουσιάζουν από εκεί ένα γλυπτό και μια προτομή που υπήρχαν παλιότερα. "Το μόνο πράγμα που δεν κατάλαβα μέχρι σήμερα είναι ο λόγος που το ρολόι μεταφέρθηκε ακριβώς απέναντι και εξόρισαν ένα γλυπτό και μια προτομή από την πλατεία" αναφέρει ο Οδυσσέας Ξεριζωτής στον οποίο ανήκει και η φωτογραφία. Ρητορική ερώτηση, χωρίς απάντηση ασφαλώς...