Η ανεργία, η φτώχεια και τα προβλήματα που υπάρχουν έχουν κάνει αρκετούς να πιστεύουν ότι μοναδική ελπίδα σωτηρίας τους είναι το εύκολο κέρδος.

Έτσι, δεκάδες είναι οι Πατρινοί που κυνηγούν την τύχη τους στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, πιστεύοντας ότι θα φανούν τυχεροί και ότι θα μπορέσουν να πιάσουν την... καλή κάποια στιγμή.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που κάθε φορά που έχει κλήρωση, είτε Τζόκερ, είτε ΚΙΝΟ, είτε ακόμα και λαχείου, τα πρακτορεία είναι γεμάτα από κόσμο.

Εκεί συναντάς ανθρώπους όλων των ηλικιών. Ηλικιωμένους συνταξιούχους, μεσήλικες αλλά και νέους, ενώ αυτό που κάνει εντύπωση σε πολλούς επαγγελματίες είναι ότι έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό ο αριθμός των γυναικών που συχνάζουν στα πρακτορεία.

Ο χαμός βέβαια γίνεται όταν υπάρχει κάποιο τζακ ποτ, σε κάποιο από όλα αυτά τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ, όπου τότε ο κόσμος μετατρέπεται σε “ουρές”. Ειδικότερα όταν υπάρχει Τζακ Ποτ στις κληρώσεις του Τζόκερ και του Λόττο, επικρατεί πανζουρλισμός.

Στο ΚΙΝΟ, λόγω της μορφής του συγκεκριμένου παιχνιδιού, βλέπει κανείς παίκτες να τζογάρουν από το πρωί μικρά ποσά, με τα μάτια τους "κολλημένα" στην οθόνη που δείχνει τις συχνές κληρώσεις.


Με τις ώρες στο πρακτορείο, με το στυλό και το καφέ στο χέρι

Το αγαπημένο παιχνίδι όμως των περισσότερων παικτών σχετίζεται με το ποδόσφαιρο και έχει να κάνει με το “Πάμε Στοίχημα”.

Τότε είναι που πηγαίνοντας κάποιος σε ένα πρακτορείο θα δει μεγάλους και μικρούς να κάθονται με τις ώρες, να μελετούν συστήματα, να διαβάζουν σχετικά περιοδικά, προκειμένου να συμπληρώσουν ένα δελτίο.

Οι πιο μυημένοι του είδους έχουν μαζί τους και ένα ποτήρι πλαστικό καφέ, συνδυάζοντας έτσι το παίξιμό τους με την ψυχαγωγία. Όσο για τους πιο ερασιτέχνες;

Είναι αυτοί που παίρνουν ένα λαχείο, έτσι για να δοκιμάσουν τη τύχη τους, χωρίς όμως να αγοράζουν όλη τη πεντάδα που στοιχίζει 10 ευρώ, αλλά περιορίζονται σε ένα ή και σε δύο λαχνούς (στα δύο ή και στα τέσσερα ευρώ).

Βλέπετε είναι η εποχή του τζόγου και των τυχερών παιχνιδιών, με τους περισσότερους ασφαλώς από αυτούς που παίζουν να είναι μισθωτοί, χαμηλοσυνταξιούχοι ή και άνεργοι ακόμα.