Η ανθρωπιά παραλύει και κινδυνεύει με ακρωτηριασμό με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Σε χωριό της Ηλείας, επί δύο ολόκληρους μήνες σκυλί σερνόταν κυριολεκτικά αφού τα πίσω του πόδια ήταν παράλυτα και διαλυμένα (προφανώς από τροχαίο) και κανένας από τους κατοίκους δεν ευαισθητοποιήθηκε να ειδοποιήσει τον δήμο, κάποια φιλοζωϊκή οργάνωση, ή έστω ένα κτηνίατρο. Όλοι το έβλεπαν να αργοπεθαίνει επί δύο μήνες και απλά κάποιος το τάϊζε και όλα κυλούσαν.. ομαλά στην τοπική κοινωνία.

Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις τόσο της κτηνιάτρου Παναγιώτας Τσάγκου ότι «το περιστατικό με αυτόν το σκύλο αποτελεί ότι πιο σκληρό έχω δει» όσο και της καθηγήτριας Κοινωνιολογίας Μαρίας Αργυροπούλου ότι «το τρομακτικό είναι ότι κανένας δεν ήξερε τίποτα, κανένας δεν είδε τίποτα» που αποδεικνύουν ότι δυστυχώς η «ανθρωπιά μας παραλύει».


Περιπολικό και Πυροσβεστική

Το θέμα αρχικά έγινε γνωστό από την ιστοσελίδα zoosos και προχθές η Άρτεμις Δημητροπούλου πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα και έκανε καταγγελία ώστε αν το ζώο έχει ιδιοκτήτη να του απαγγελθούν κατηγορίες και αν όχι τότε να σωθεί με μέριμνα του Δήμου. Περιπολικό πήγε στο χωριό όπου εκεί όμως ουδείς από τους κατοίκους δέχθηκε ότι το σκυλί είναι δεσποζόμενο. Απλά κάποιος το τάϊζε. Όμως κάτοικοι της περιοχής προχθές όταν με εντολή δημάρχου, πήγε όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επί τόπου για να πιάσει το ζώο, είπαν στους πυροσβέστες ότι το συγκεκριμένο σκυλί δεν είναι αδέσποτο γι’ αυτό και οι άνδρες της Π.Υ. τελικά το άφησαν όπως το βρήκαν. Εντούτοις κανείς από τους κατοίκους, που γνωρίζουν ότι το ζώο δεν είναι αδέσποτο, δεν έχει κάνει καταγγελία στην Αστυνομία.

Τελικά προχθές η κ. Άντα Παναγιωτοπούλου, που είναι πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Λεχαινών «Αδέσποτα – Δικαίωμα στην ζωή», με τη βοήθεια του Σωκράτη Βαβίλη και της Μαρίας Λεμποτέση κατάφερε να το πιάσει μετά από πολλές ώρες προσπαθειών. Το σκυλί σε άθλια κατάσταση μεταφέρθηκε και βρίσκεται στο κτηνιατρείο της Παναγιώτας Τσάγκου στα Λεχαινά η οποία ανέλαβε αφιλοκερδώς να του παράσχει βοήθεια.

Στην Αθήνα ο σκύλος

Η κατάσταση του σκύλου είναι σοβαρή και ενδεχομένως μη αναστρέψιμη καθώς τα τραύματα του είναι αρκετών ημερών και σύμφωνα με τις ακτινογραφίες έχει κάταγμα στην σπονδυλική στήλη. Το σκυλί θα το παραλάβει η Πανελλήνια Ομοσπονδία κατά της κακοποίησης των ζώων και θα το μεταφέρει στην Αθήνα όπου εκεί υπάρχουν πολλές ελπίδες για το σκυλί. Για την μεταφορά του σκύλου βοήθησαν επίσης η κ. Φάνια Κανακάκη συνεργάτης του δημάρχου Πηνειού και άλλα δύο άτομα, ο Χάρης και η Σοφία.

Πυροβολούσαν σκυλιά!

Τις μέρες του Πάσχα κάποιοι «διασκέδαζαν» πυροβολώντας σκυλιά που βρίσκονταν σε αυλές σπιτιών. Στο κτηνιατρείο της Παναγιώτας Τσάγκου βρίσκονται δύο σκυλιά που έχουν πυροβοληθεί με αεροβόλο όπλο! Το ένα περιστατικό σημειώθηκε στους Αγίους Θεοδώρους Λεχαινών και το άλλο στην Κυλλήνη. Και τα δύο άτυχα ζώα βρίσκονταν στην αυλή του σπιτιού του ιδιοκτήτη τους.

ΠΗΓΗ: patrisnews.com