Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος και υποβάθμιση περιβάλλοντος κατ'εξακολούθησιν, ασκήθηκε το πρωί της Τετάρτης από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου κατά του δημάρχου Αιγιαλείας Θανάση Παναγόπουλου με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Όπως αναφέρει το filodimos.gr ο δήμαρχος παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο Αστυνομικό Τμήμα Αιγίου, οπότε και αφέθηκε λίγη ώρα αργότερα ελεύθερος με απόφαση Εισαγγελέως, ενώ η υπόθεση θα εκδικαστεί σε λίγες μέρες στο αρμόδιο δικαστήριο.

Κατηγορείται πως από τις 2 έως και τις 10 Απριλίου, οι αρμόδιες υπηρεσίες καθαριότητας δεν προέβησαν στην αποκομιδή των απορριμμάτων από την ευρύτερη περιοχή της Αιγιάλειας και δεν τα μετέφεραν σε ΧΥΤΑ της Δυτικής Ελλάδας, όπως ορίζει σχετική απόφαση που έχει ληφθεί από την Αποκεντρωμένη διοίκηση Πελοποννήσου.

Συνάντηση με Σκουρλέτη

Ο δήμαρχος Αιγίου καθώς επίσης οι δήμαρχοι Αμφιλοχίας, Αγρίνιου, Μεσολογγίου, Ναύπακτου και Δυτικής Αχαΐας έχουν ραντεβού σήμερα με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη και τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας κ. Κατσιφάρα, ώστε να αναζητηθεί πολιτική λύση στο όλο ζήτημα.

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στη Δυτική Αχαΐα

Έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου δυτικής Αχαΐας, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 8 το βράδυ μετά τις εξελίξεις για μεταφορά των απορριμμάτων της Αιγιάλειας στο ΧΥΤΑ Φλόκα, ενώ οι κάτοικοι ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις.  Μοναδικό θέμα συζήτησης, η εισαγγελική εντολή για μεταφορά 500 τόνων απορριμμάτων στο Φλόκα μέσα σε διάστημα ενός έτους. Η συνεδρίαση θα γίνει στο πρώην δημαρχείο της Ωλενίας, στα Λουσικά.