Το άσχημο κλίμα που επικρατεί στην αγορά, τα χρήματα που ολοένα μειώνονται και πολλά ακόμα στοιχεία που συνθέτουν το σκηνικό ύφεσης της οικονομίας, έπαιξαν για ακόμα μία φορά τον ρόλο τους ώστε η πασχαλινή κίνηση στα καταστήματα της Πάτρας να κυμανθεί σε χαμηλό επίπεδο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας των Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος, αλλά και με αυτά του Εμπορικού Συλλόγου η αγοραστική κίνηση στα καταστήματα της Πάτρας τις ημέρες του Πάσχα ήταν πεσμένη κατά περίπου 10% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017.

Το σκηνικό όμως δεν ήταν διαφορετικό και στις υπόλοιπες περιοχές. Στο Αγρίνιο και στο Μεσολόγγι η πτώση της εμπορικής κίνησης κυμάνθηκε στο 10%, ενώ στον Πύργο το ποσοστό της πτώσης έφτασε το 15% κατά την διάρκεια της πασχαλινής περιόδου.

Πτωτική ήταν η κίνηση και στις υπόλοιπες αγορές της Πελοποννήσου. Σύμφωνα με τους επαγγελματίες του εμπορίου, πέρα από την οικονομική κρίση στην πτωτική τάση της αγοράς συνέβαλαν οι συνεχείς εκπτώσεις και οι προσφορές, αλλά και στο ότι τα γιορτινά διαστήματα (Χριστούγεννα, Καρναβάλι, Πάσχα) φέτος έπεσαν αρκετά κοντά.

Ο κόσμος και το καταναλωτικό κοινό δεν έχει πλέον τα χρήματα για να προχωρά σε συνεχείς αγορές και είναι αναγκασμένος να επιλέγει τα διαστήματα που θα ψωνίσει.

Τις μέρες του Πάσχα υπήρξε μια μεγαλύτερη κίνηση σε σύγκριση με τις καθημερινές, στα μαγαζιά με τις λαμπάδες, με είδη παιδικής ένδυσης και υπόδησης. Όλα αυτά όμως σε μία αγορά που ουσιαστικά δεν κινήθηκε, με αποτέλεσμα να μην έρθει η προσδοκώμενη ανάσταση για τους εμπόρους.