Έτοιμοι για κινητοποιήσεις δηλώνουν οι κάτοικοι και οι σύλλογοι της Εγλυκάδας, αλλά και των υπόλοιπων περιοχών που γειτνιάζουν με τον καταυλισμό των Ρομά στο Ριγανόκαμπο.

Όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι της περιοχής η υπομονή τους έχει εδώ και αρκετό καιρό εξαντληθεί, ενώ παρά τις υποσχέσεις που τους έχουν δοθεί κατά καιρούς από τους αρμόδιους φορείς και την πολιτεία, τίποτα δεν έχει γίνει.

Η παραβατικότητα των Ρομά συνεχίζεται, οι κλοπές στα σπίτια και στα καταστήματα των γύρω περιοχών είναι καθημερινές, ενώ η πολιτεία κλείνει τα μάτια μπροστά στο όλο πρόβλημα, αφήνοντας τους ανθρώπους αυτούς να μεγαλώνουν σε έναν χώρο όπου επικρατούν άθλιες συνθήκες διαβίωσης και να γίνονται εγκληματίες.

Οι κάτοικοι της περιοχής υποστηρίζοντας ότι η αστυνομία δεν δείχνει την ανάλογη θέληση για να σταματήσει τους Ρομά, ζητούν την εκκένωση του καταυλισμού και τη μεταφορά όσων ζουν εκεί, προκειμένου να τους δοθούν οι ανάλογες δυνατότητες για να ενταχτούν σταδιακά στη κοινωνία.

Προς αυτή την κατεύθυνση είναι οι προτάσεις που έχει καταθέσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περιβόλας που έφτασε το θέμα μέχρι το γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ζητώντας από την κυβέρνηση να δώσει σπίτια στους ανθρώπους αυτούς.

Από την πλευρά του πάντως ο δήμος σε ότι αφορά το σχέδιο που έχει καταθέσει για την δημιουργία του ανατολικού πάρκου σε οικόπεδο που ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ (δίπλα από τον καταυλισμό των Ρομά), με το σκεπτικό της αναβάθμισης της περιοχής, τονίζει ότι δεν υπάρχει μέχρι ώρας η ανάλογη ανταπόκριση από τους κρατικούς μηχανισμούς.

Η ουσία είναι ότι οι κάτοικοι της Εγλυκάδας και των γύρω περιοχών (Ριγανόκαμπος, Περιβόλα κτλ) βλέπουν την υποβάθμιση να παρατείνεται και τις περιουσίες τους να ρημάζονται από την ανεξέλεγκτη παραβατικότητα των Ρομά και οι ίδιοι βρίσκονται σε κατάσταση εξέγερσης, οργανώνοντας κινητοποιήσεις.