Ποινή φυλάκισης τριών μηνών επιβλήθηκε σε μια Αυστραλή, η οποία εξαπατούσε οικογενειακούς φίλους λέγοντας ότι έχει καρκίνο σε τελικό στάδιο και χρειάζεται να υποβληθεί επειγόντως σε θεραπεία, για να τους αποσπά χρήματα, αναφέρει σήμερα το BBC.

H 24χρονη Ντίκινσον κατάφερε να αποσπάσει 31.000 δολάρια λέγοντας στους γονείς της ότι χρειάζεται να μεταβεί επειγόντως στο εξωτερικό για θεραπεία.

Οι γονείς της έλαβαν δωρεές από τους φίλους τους, όπως ακούστηκε στο δικαστήριο, ενώ η ίδια η Ντίκινσον ξόδεψε τα περισσότερα από τα χρήματα αυτά σε διακοπές και για ψυχαγωγία, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο δικαστής Ντέιβιντ Σταρβάτζι χαρακτήρισε την πράξη της "απαράδεκτη". Η ίδια δήλωσε ένοχη ενώπιον δικαστηρίου της Μελβούρνης.
Κατά την ακροαματική διαδικασία ένας μάρτυρας δήλωσε ότι έδωσε στην Ντίκινσον 7.745 δολάρια μόλις ο ίδιος εξήλθε από το νοσοκομείο έπειτα από δική του θεραπεία για τον καρκίνο.

Η απάτη έγινε γνωστή όταν ένα άλλο θύμα της Ντίκινσον ειδοποίησε την αστυνομία αφού είδε φωτογραφίες της στο Facebook.

Η δικηγόρος της, η Μπέβερλι Λίντσεϊ, υποστήριξε ότι η πελάτισσά της δεν θα πρέπει να πάει φυλακή επειδή "άλλαξε ζωή".
Συνέκρινε επίσης την περίπτωσή της με εκείνην μιας άλλης Αυστραλής, της μπλόγκερ Μπελ Γκίμπσον, η οποία κρίθηκε ένοχη για εξαπάτηση καταναλωτών και στην οποία επιβλήθηκε πρόστιμο 317.561 δολαρίων τον περασμένο χρόνο για μια παρόμοια υπόθεση.

Η 24χρονη μπλόγκερ το 2013 έχτισε μια ολόκληρη αυτοκρατορία διατροφής και ευεξίας πάνω στο γεγονός πως δήθεν κατάφερε να επιβιώσει από τον καρκίνο στον εγκέφαλο με τον οποίο διαγνώστηκε, μόνο και μόνο επειδή έκοψε τη γλουτένη και τα γαλακτοκομικά και αφιερώθηκε στην ολιστική ιατρική.

Η δικηγόρος της Ντίκινσον υποστήριξε ότι η πράξη της πελάτισσάς της ήταν λιγότερο σοβαρή από της Γκίμπσον.

Ωστόσο ο δικαστής έκρινε ότι δεν είναι συγκρίσιμες οι δύο περιπτώσεις και ότι το δικαστήριο πρέπει να αποτρέψει άλλους από παρόμοιες απάτες. Η Ντίκινσον αναμένεται να ασκήσει έφεση.