Μπορεί η νέα παραγωγή της σειράς που έχει μείνει στην τηλεοπτική ιστορία για τα νούμερα τηλεθέασης που είχε πετύχει και έχει ταυτιστεί με την Πάτρα, να μην έχει ξεκινήσει, όμως υπήρξε ένα γεγονός που αποζημίωσε και με το παραπάνω τους fans του Λόγω Τιμής.

Μιλάμε φυσικά για την αγαπημένη σειρά της Μιρέλας Παπαοικονόμου, με την παρέα του ψηλού, του τσίου και όλων των υπολοίπων, το πρώτο επεισόδιο της οποίας είχαν την ευκαιρία να δουν το βράδυ της Δευτέρας οι τηλεθεατές, μέσα από την συχνότητα του Mega.

H σειρά θα παιχθεί σε επανάληψη και πάλι (όπως παίζονται και αρκετές ακόμα του Mega), όμως το πρώτο επεισόδιο για μας τους Πατρινούς είχε μία μορφή ρετρό, από σκηνικά και εικόνες εκείνης της εποχής, στα τέλη της δεκαετίας του '90, που είχαμε αγαπήσει και που πλέον δεν υπάρχουν πια.

Τι είδαμε λοιπόν; Είδαμε το κτίριο του παλαιού Αρσάκειου της Μαιζώνος, εκεί όπου οι μαθητές παίρνουν τους βαθμούς αποφοίτησής τους, να είναι σε αρκετά πιο καλή κατάσταση από την σημερινή, καθώς πλέον δεν λειτουργεί.

Είδαμε επίσης το παραδοσιακό και θρυλικό καφενείο των Υψηλών Αλωνίων, τον Σταυριανό, πήραμε μια εικόνα από την πλατεία εκείνης της εποχής, αλλά και από το άνω μέρος της Τριών Ναυάρχων με τις σκάλες.

Είδαμε ένα ακόμα θρυλικό καφενείο της περιοχής, την Αλάμπρα, το υπέροχο νεοκλασικό κτίριο στο πάνω μέρος της Τριών Ναυάρχων (το σπίτι της Αθηνάς), πήραμε μια γεύση από το πάνω μέρος της Παντανάσσης (στο σπίτι του ψηλού) και φυσικά είχαμε και την ευκαιρία να δούμε και μία εικόνα από το nightlife εκείνης της εποχής, στα μαγαζιά της πλατείας Αγίου Γεωργίου που τότε ήταν στα φόρτε τους.


ΛΟΓΩ ΤΙΜΗΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 1

Ο Θάνος Τσέρης και άλλες γνωστές φάτσες κομπάρσοι

Α, και φυσικά είχαμε την ευκαιρία να δούμε και ορισμένες γνωστές φάτσες, ορισμένους Πατρινούς που έπαιζαν ως κομπάρσοι τότε στα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς. Ξεχωρίσαμε για παράδειγμα τον αειθαλή Θανάση Τσέρη, στην σκηνή που η Αθηνά λιποθυμά μέσα στο προαύλιο του σχολείου της στο παλαιό Αρσάκειο.

Ο τελάλης του Πατρινού Καρναβαλιού και μέλος θεατρικών ομάδων της Πάτρας έκανε τότε τα πρώτα του βήματα ως ηθοποιός. Είναι σίγουρο ότι θα δούμε (τουλάχιστον στα πρώτα επεισόδια) και άλλες τέτοιες εικόνες από την Πάτρα εκείνης της εποχής. Μιας Πάτρας που σε όσους την είχαν ζήσει, την είχαν αγαπήσει και την θυμούνται νοσταλγικά.