Την Πέμπτη 12 Απριλίου και ώρα 7:00 μμ παρουσιάζεται το βιβλίο της Γεωργίας Δημητρακοπούλου «Πάτρα-Napoli 19ος αιώνας, Η Ελλάδα της Ματθίλδης Σεράο» που εκδόθηκε από τις Αχαϊκές Εκδόσεις, στη Στέγη Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς.

Η Γεωργία Δημητρακοπούλου με αυτό της το έργο μας μας παρουσιάζει τη λογοτεχνική διαδρομή της γεννημένης στην Πάτρα Σεράο και μάλιστα στο σπίτι στο οποίο γεννήθηκε, στο ίδιο σπίτι που λίγα χρόνια αργότερα γεννήθηκε και ο Κωστής Παλαμάς.

Μέσα από τα κείμενα της Σεράο και τη μελέτη της Γεωργίας Δημητρακοπούλου (μία από τις ελάχιστες που υπάρχουν για την ιταλίδα συγγραφέα και η μοναδική που αναλύει σε τέτοια έκταση το έργο της) αναπλάθεται το πορτρέτο της Ματθίλδης Σεράο, το λογοτεχνικό της έργο ενώ ταυτόχρονα ο αναγνώστης κάπου ανάμεσα Πάτρας και Νάπολης μεταφέρεται σε έναν αιώνα κατά τον οποίο η πόλη των Πατρών καυχιέται για την Μπελ Επόκ.

Η Γεωργία Δημητρακοπούλου με αυτό της το έργο εμπλουτίζει τη συλλογική μνήμη της πόλης και αναδεικνύει μια ακόμα - εν πολλοίς άνγωστη - πλευρά της.

Για το βιβλίο θα μιλήσει η συγγραφέας.