H Πατρινή ηθοποιός Λένα Δροσάκη που έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις καλύτερες της γενιάς της επιστρέφει στην Πάτρα και ετοιμάζεται για να παίξει σε μία από τις σημαντικότερες παραγωγές του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Πρόκειται για μία παράσταση αρχαίου δράματος που θα αποτελεί μία συρραφή από εφτά τραγωδίες, έχοντας ως θέμα της τον οίκο των Λαμβδακιδών.

Η παράσταση αφορά την καλοκαιρινή θεατρική παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας -που την περασμένη χρονιά είχε μείνει κενή- και αναμένεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον του θεατρικού κόσμου.

Το έργο που θα σκηνοθετήσει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Σταύρος Τσακίρης αναμένεται να συζητηθεί και να αποτελέσει μία τις καλύτερες ίσως παραγωγές των παραστάσεων της αρχαίας δραματουργίας.

Η Λένα Δροσάκη που αξίζει να σημειώσουμε ότι είχε τιμηθεί με το σημαντικό θεατρικό βραβείο "Μελίνα Μερκούρη" θα συνεργαστεί για πρώτη φορά με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, ενώ προέρχεται από έναν δημιουργικό θεατρικό χειμώνα αφού έπαιξε στο έργο "Η Αγριόπαπια" του Ίψεν στο θέατρο "Πορεία", παίρνοντας για ακόμα μία φορά θετικές κριτικές.


Ποιοι άλλοι ηθοποιοί παίζουν

Στην παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας που αναμένεται να πάει σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ της χώρας, πέρα από την Λένα Δροσάκη θα παίξει και ο Τάκης Χρυσικάκος που το περασμένο χειμώνα θαυμάσαμε όλοι στην παράσταση του "Fuente Ovejuna, η πηγή των αμνών" σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη.

Μαζί με αυτούς θα υπάρχει και ένα αξιόλογο επιτελείο ηθοποιών όπως η Μαρία Κίτσου, ο Γεράσιμος Γεννατάς και ο νεαρός Κώστας Νικούλι (έπαιξε και τον χειμώνα στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας), ενώ είχε πάρει μέρος και στην αξιόλογη κινηματογραφική ταινία "Xenia" του Πάνου Κούτρα που είχε προβληθεί και στο Φεστιβάλ των Καννών.

Η παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 18 Ιουλίου στο Αρχαίο Ρωμαϊκό Ωδείο, ενώ οι πρόβες των συντελεστών της παραγωγής ξεκινούν μέσα στις επόμενες μέρες.