Είναι φοιτητής του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος και σπουδάζει στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, του αρέσει ο αθλητισμός και είναι ένας από τους βασικούς παίκτες της ομάδας Patras Rugby, όμως εκείνο που τον έχει κερδίσει δεν είναι άλλο από το θέατρο.

Το θέατρο που όπως λέει ο Κωνσταντίνος Μάριος Γραμματικόπουλος το λατρεύει. "Αυτό που με έκανε να ασχοληθώ με το θέατρο ήταν τα όσα διαπίστωσα ότι μου έδινε" τονίζει ο ίδιος για την σχέση που έχει με την τέχνη αυτή.

"Εντάχτηκα στην θεατρική ομάδα του ΤΕΙ Πατρών "Κομπάρσοι" μετά από παρότρυνση κάποιων φίλων μου. Πριν δεν είχα κάποια ιδιαίτερη σχέση με το θέατρο. Με τον καιρό όμως που περνούσε είδα ότι κάτι άλλαζε σε μένα.

Όταν ανεβάσαμε την πρώτη μας παράσταση "Ονείρου 4" και είδα ανθρώπους που δεν γνώριζα να έχουν χαρεί από το έργο, τότε κατάλαβα ότι αυτή τη χαρά και αυτό το χαμόγελο θέλω να δίνω στον κόσμο”.

Ο ίδιος πλέον έχει αναπτύξει μια οικεία και φιλική σχέση με το θεατρικό σανίδι. "Όταν ανεβαίνω πάνω στη σκηνή αισθάνομαι σαν το σπίτι μου. Νιώθω ελεύθερος και αυτό που με κάνει να νιώθω έτσι, είναι η αίσθηση του ότι μπορώ να εκφράζω όλα τα συναισθήματα μου". 

Πάντως, όπως τονίζει ο ίδιος στην Πάτρα υπάρχει μία θεατρική άνθηση, κάτι που μόνο θετικό είναι για έναν νέο ηθοποιό."Η Πάτρα δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τις άλλες πόλεις της Ελλάδας και αυτό φαίνεται από τις εξαιρετικές δημιουργίες έργων που ανεβαίνουν στα θέατρα της από τις πολυάριθμες θεατρικές σκηνές. Η άνθηση υπάρχει."

Ο νεαρός ηθοποιός είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος για το κλίμα που υπάρχει γύρω από το θέατρο και θεωρεί ότι έχει σημαντική προοπτική για κάποιον που αγαπάει αυτόν τον χώρο. Γι' αυτό και μες τα σχέδια που έχει για το άμεσο μέλλον είναι να ολοκληρώσει τις σπουδές του και στη συνέχεια να πάει να σπουδάσει σε μια δραματική σχολή. 


Το "Δεμένος Με Σένα", η τελευταία δουλειά στην οποία συμμετείχε, συγκέντρωσε αρκετά καλά σχόλια.

"Είναι ένα έργο του Δημήτρη Χουρδούμη, μια πολύ ευχάριστη παράσταση, με ένα πάρα πολύ καλοφτιαγμένο και έξυπνο κείμενο. Προσέφερε γέλιο, χαρά και σε έκανε να ξεχνάς ότι δυσάρεστο σε απασχολούσε.

Είμαι παρά πολύ χαρούμενος που συμμετέχω σε αυτό το έργο και ήδη συζητάμε η παράσταση μας να ταξιδέψει και σε άλλες θεατρικές σκηνές, στην Αθήνα και της υπόλοιπης Ελλάδας". 

* Να σημειωθεί ότι στο "Δεμένος Με Σένα" παίζουν εκτός του Κωνσταντίνου Μάριου Γραμματικόπουλου, η Μανόνα Νατάσα, η Λίλα Άντζελα, ο Χουρδούμης Δημήτρης, η Παπασάββα Δήμητρα και ο Γκουβάτσος Αναστάσιος.