Έξι μήνες μετά την ανάδειξή του σε πρωταθλητή Ευρώπης στους έφηβους και ο Αργύρης Σοφοτάσιος και η Δύναμη Πατρών έφεραν στο Πατρινό Ταεκβοντό ακόμα μια τεράστια επιτυχία εξασφαλίζοντας την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων.

Μέσω του προκριματικού τουρνουά που άνοιξε αυλαία στις 6/4 στο Χαμμαμέτ της Τυνησίας, ο πρωταθλητής της Δύναμης Πατρών κατέλαβε θέση στην πρώτη οκτάδα της κατηγορίας των -73 κιλών (συμμετείχαν συνολικά 47 αθλητές), η οποία ισοδυναμεί με απευθείας πρόκριση για τη διοργάνωση του Μπουένος Άιρες (6-18 Οκτωβρίου).

Στον αγώνα για τα μετάλλια, ο Αργύρης ήταν μπροστά στους δύο πρώτους γύρους, ωστόσο στον τρίτο δόθηκαν πόντοι από γροθιές στον αντίπαλό του με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί το αποτέλεσμα. Σημαντικό ρόλο στο γεγονός αυτό έπαιξαν τα κιλά, αφού στο Χαμμαμέτ χρειάστηκε μια ειδική προσαρμογή, δεδομένου ότι αγωνίστηκε στα -73κ, ενώ στις 12 του μήνα θα συμμετέχει στα -68κ διεκδικώντας τον τίτλο του παγκοσμίου πρωταθλητή νέων.

Το μετάλλιο μπορεί να έλειψε από την προσπάθεια του Αργύρη στο Χαμμαμέτ της Τυνησίας, ωστόσο η κατάκτηση του «εισιτηρίου πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων», που ήταν και ο πρωταρχικός στόχος της αποστολής, έχει δημιουργήσει εξαιρετικό κλίμα στην ελληνική αποστολή. Τόσο ο Σοφοτάσιος όσο ο Γιώργος και ο Ξενοφών Σταύρακας, προπονητές του πρωταθλητή Ευρώπης στους έφηβους το 2017 δηλωνουν απόλυτα ικανοποιημένοι για την τελική έκβαση αφού ο στόχος τους επετεύχθη.