Είναι γνωστό πως το ύψος παίζει ρόλο στο μπάσκετ. Ίσως όχι πάντα, αλλά κατά κοινή ομολογία πρόκειται για άθλημα των ψηλών.

Ο David Simon δεν είναι από τους πιο ψηλούς παίκτης στον πλανήτη. Βλέπει τον κόσμο λίγο πάνω από τα 2 μέτρα (2.06 για την ακρίβεια), αλλά αυτό πλέον του απαγορεύει να παίξει μπάσκετ στη Ν. Κορέα!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο David Simon δεν κατάφερε ποτέ να κάνει καριέρα στις ΗΠΑ κι αφού πέρασε από χώρες όπως η Βουλγαρία, η Ρωσία, η Γαλλία, η Σερβία, το Καζακστάν και οι Φιλιππίνες, αυτή την περίοδο αγωνίζεται στη Ν. Κορέα, όντας ο πρώτος σκόρερ της KBL με 26.1 πόντους κατά μέσο όρο. Κι όμως. Από τη νέα αγωνιστική περίοδο, δεν θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στη λίγκα!

Ο λόγος είναι πως αποτελεί "θύμα" του νέου κανονισμού της λίγκας, η οποία επιτρέπει μεν στις ομάδες να έχουν δύο ξένους παίκτες, αλλά από τη νέα σεζόν ο ένας δεν πρέπει να είναι πάνω από 2 μέτρα κι ο άλλος δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 1.85 μέτρα! Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Οι άνθρωποι της KBL εξήγησαν πως στόχος τους είναι να αυξήσουν την πεσμένη δημοτικότητα της λίγκας, κάνοντας το άθλημα λιγότερο... παιχνίδι των ψηλών, ούτως ώστε οι ομάδες να αποκτήσουν πιο κοντούς παίκτες -κυρίως από την αγορά των ΗΠΑ-, με περισσότερο ταλέντο στον χειρισμό της μπάλας για να προσφέρουν θέαμα.

Αυτή είναι η δική τους άποψη. Ο Simon από τη μεριά του τόνισε: "Δεν το καταλαβαίνω. Είμαι αναστατωμένος. Δεν πρόκειται να επιστρέψω εκεί αν δεν αλλάξει κάτι".

Άξιο αναφοράς είναι πως η ο κανονισμός αφορά μόνο τους ξένους. Διότι για παράδειγμα ο Ha Seung-jin, ο οποίος ψηλός παίκτης της KBL με ύψος 2.21 μέτρα, θα μπορεί να παίξει κανονικά την επόμενη χρονιά, καθώς η αλλαγή δεν τον επηρεάζει!

Πηγή: ΑΜΠΕ