Περπατώντας στην περιοχή του Κάστρου, κατεβαίνοντας προς την πόλη, εκεί στην συνοικία Τριτάκη, βρίσκεσαι σε ένα από τα πιο γραφικότερα μέρη της Πάτρας.

Περνώντας από τα στενά και κατεβαίνοντας τα σκαλάκια της συνοικίας, μυρίσεις τον ασβέστη των σπιτιών, το άνθισμα των ζουμπουλιών, του βασιλικού και των νυχτολούλουδων.

Ξέρεις ότι κατά την διάρκεια της διαδρομής, σε αυτή την βόλτα στην άνω πόλη θα συναντήσεις σε ένα από τα στενά μια γριούλα να καθαρίζει το αυλάκι, έναν γέροντα να παίζει αμέριμνα το μπεγλέρι του, εικόνες που απέχουν αρκετά από το άγχος της σύγχρονης εποχής και την πεζή καθημερινότητα.

Γραφικές φιγούρες της γειτονιάς. Δεν είναι κακό άλλωστε να είναι κανείς γραφικός. Αρκεί η αυτή η γραφικότητα να προκύπτει από μια αυθεντικότητα που εμπεριέχει μέσα της από μόνη της την έννοια του μοναδικού και του ξεχωριστού.

Γιατί να το είσαι αυθεντικά γραφικός είναι εντέλει μοναδικό. Όπως μοναδικό είναι το υπέροχο αυτό σημείο της Πάτρας, στον φακό του Βίκτορα Νικολάου που το αποτύπωσε και ανέβασε τις φωτογραφίες στο patras photos news special, προκαλώντας έτσι μόνο θετικά σχόλια.