Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα με χιλιάδες Πατρινούς να αναχωρούν από την πόλη, με προορισμό το μέρος όπου θα κάνουν Ανάσταση και θα σουβλίσουν τον παραδοσιακό οβελία.

Από την Μεγάλη Πέμπτη και μετά η κίνηση των οχημάτων τόσο στην Ολύμπια Οδό, όσο και στην Ιόνια Οδό είναι ιδιαίτερα αυξημένη και αναμένεται να κορυφωθεί μέσα στις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με την Ολύμπια Οδό από τα διόδια του Ισθμού τα οχήματα διέρχονταν με ρυθμό 750 ανά 15 λεπτά, ενώ από τα διόδια της Ελευσίνας είχαν περάσει μέχρι το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης γύρω στα 64.000 οχήματα.

Τα 28.000 από αυτά είχαν κατεύθυνση προς Πάτρα και τα υπόλοιπα προς Τρίπολη. Ο συνολικός αριθμός των οχημάτων που είχαν περάσει από την Ολύμπια Οδό μέχρι το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής ήταν περίπου 30.000 οχήματα και σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις ο αριθμός αυτός ίσως και να διπλασιαστεί τις επόμενες ώρες όπου θα κορυφωθεί η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα.

Αυξημένη είναι επίσης τις τελευταίες ώρες η κίνηση στην Πατρών - Πύργου, με δεκάδες αμάξια να αναχωρούν από την Πάτρα με προορισμό την Δυτική Αχαΐα, την Ηλεία ή την Μεσσηνία, ενώ η κίνηση θα συνεχιστεί έως και το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου.

Στην Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου έχουν περάσει έως το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής περισσότερα από 17.000 οχήματα, ενώ σε πληρότητα είναι και τα δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ που για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κόσμου έχει προγραμματίσει έκτακτα δρομολόγια. 

Σε κάθε περίπτωση τόσο στην Ολυμπία Οδό, όσο και στην Πατρών Πύργου η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Η Τροχαία βρίσκεται σε κομβικά σημεία του εθνικού δικτύου και ελέγχει την κατάσταση, ενώ έχει προχωρήσει σε έκτακτα μέτρα. 

Εξάλλου σε ανακοινώσεις που έχει κάνει καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, έτσι ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά.