Σε μέτριο επίπεδο έχει κυλήσει μέχρι ώρας η εμπορική κίνηση της πασχαλινής αγοράς στα καταστήματα της Πάτρας.

Παρόλο που οι μισθοί και οι συντάξεις μπήκαν νωρίτερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς, ωστόσο τα περισσότερα χρήματα από αυτά έφυγαν σε υποχρεώσεις, παρά σε ψώνια και δώρα.

Ειδικότερα, την Μεγάλη Πέμπτη όπου το ωράριο ήταν συνεχόμενο (από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ), η κίνηση στα μαγαζιά του κέντρου της Πάτρας ήταν μάλλον απογοητευτική για τον εμπορικό κόσμο της πόλης σε σύγκριση με την κούραση που υπέστησαν έμποροι και εμπορουπάλληλοι.

Λίγα ήταν τα καταστήματα που δούλεψαν και αυτά που κινήθηκαν κάπως ήταν με πασχαλινά είδη και δώρα, ωστόσο ακόμα και εκεί οι αγορές ήταν με διστακτικότητα, φειδωλές. Τα περισσότερα από τα μαγαζιά όμως, δεν είχαν δουλειά και έτσι οι ελπίδες που είχε “κτίσει” ο εμπορικός κόσμος πάνω στο συνεχές ωράριο δεν έπιασαν τόπο.

Μέτρια όμως ήταν η κατάσταση και τις υπόλοιπες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, ενώ δύσκολα αναμένεται να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο την Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο, καθώς ήδη αρκετός κόσμος έχει φύγει από την πόλη.

Τα μόνα μαγαζιά που δούλεψαν ήταν τα καταστήματα ειδών διατροφής και ποτών, με τον κόσμο να ψωνίζει τα απαραίτητα για το πασχαλινό τραπέζι, χωρίς όμως να του περισσεύουν άλλα χρήματα για τα υπόλοιπα.