Το 2017 χρησιμοποιήθηκε 13.000 φορές σε 61 παραλίες στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Κύπρο.

Το Seatrac της πατρινής εταιρίας Tobea το 2017 χρησιμοποιήθηκε 13.000 φορές σε 61 παραλίες, στην Ελλάδα, στην Ιταλία και στην Κύπρο.

Έκανε, δηλαδή, χιλιάδες ανθρώπους με κινητικά προβλήματα και αναπηρία να χαμογελάσουν και να απολαύσουν το μπάνιο τους στην θάλασσα. Και όμως: Υπάρχει η δυνατότητα το φετινό καλοκαίρι το Seatrac να κάνει ακόμα περισσότερους ανθρώπους χαρούμενους.

Πώς; Με μια μαζικότερη παραγωγή του μηχανήματος αυτού. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Tobea συμμετέχει στο Chivas Venture, στην διεθνής πρωτοβουλία αναζήτησης και ενίσχυσης της επόμενης γενιάς κοινωνικών start-ups.

Στο πλαίσιο του Chivas Venture πραγματοποιείται το Accelerator Programme του παγκόσμιου διαγωνισμού κοινωνικής επιχειρηματικότητας το οποίο σε συνεργασία με το Skoll Center στην Οξφόρδη, ολοκληρώθηκε την Μεγάλη Δευτέρα.

27 κοινωνικοί επιχειρηματίες απ’ όλον τον κόσμο είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με σημαντικούς opinion leaders και να μοιραστούν το όραμά τους. Πλέον όλα είναι έτοιμα για τον μεγάλο τελικό.

Ο τελικός του διαγωνισμού έχει ως έπαθλο για την νικήτρια εταιρία την χρηματοδότηση $1 εκατ. και ανάμεσα σε αυτές που συμμετέχουν παίρνει μέρος η ελληνική κοινωνική startup Tobea που έχει δημιουργήσει το Seatrac και που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό.

Η Tobea διεκδικεί το έπαθλο για να μπορέσει να έχει μια μαζικότερη παραγωγή seatrac και σύμφωνα με τα όσα αναφέρει μεταξύ άλλων στην υποψηφιότητα της στην σελίδα του Chivas Venture ο Ιγνάτης Φωτίου: 


"Διευκολύνουμε όλο και περισσότερους ανθρώπους με αναπηρία ν’ απολαμβάνουν τη θάλασσα!

Το Seatrac διατίθεται χωρίς χρέωση στα άτομα με κινητικά προβλήματα. Η χρηματοδότηση θα μας βοηθήσει στη μαζικότερη παραγωγή του Seatrac ώστε να μπορέσουμε να παράγουμε περισσότερα μηχανήματα σε χαμηλότερη τιμή, καθιστώντας το κόστος της τοποθέτησης στην παραλία πιο προσιτό για τους δήμους και τα ξενοδοχεία που επενδύουν σ’ αυτό.

Επιπρόσθετα, ένα μέρος της χρηματοδότησης θα μας βοηθήσει να εκπαιδεύσουμε και ν’ ενημερώσουμε τις επιχειρήσεις σχετικά με τους περιορισμούς που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία, όχι μόνο τους φυσικούς αλλά και τους κοινωνικούς.  Με αυτόν τον τρόπο, θα γνωστοποιήσουμε το προϊόν μας και τις λύσεις που μπορεί αυτό να προσφέρει".


(Οι φωτογραφίες και το βίντεο είναι από την σελίδα στο facebook του Chivas Venture Greece).