Στο “φουλ” είναι οι μηχανές των συνεργείων του δήμου υλοποιώντας το σχέδιο που υπάρχει από την δημοτική αρχή για την βελτίωση των δημοτικών ποδοσφαιρικών γηπέδων της Πάτρας.

Ήδη οι εργασίες για την ανασκευή των αποδυτηρίων στο γήπεδο του Σαραβαλίου είναι σε εξέλιξη και μέσα στος επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την αναδιαμόρφωση του αγωνιστικού χώρου.

“Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μέχρι την έναρξη της νέας σεζόν το γήπεδο του Σαραβαλίου θα έτοιμο από κάθε άποψη” τονίζει μιλώντας στο patrasevents.gr o Κώστας Καραγκούνης, ο άνθρωπος του δήμου που τρέχει για τα θέματα των αθλητικών υποδομών και ειδικότερα για τα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

“Εμείς προχωράμε τις εργασίες, αλλά κάθε φορά προκύπτουν εμπόδια που έχουν να κάνουν με την γραφειοκρατία”. Μέσα στο σχέδιο του δήμου είναι να προχωρήσουν οι εργασίες και στο δημοτικό γειτονικό γήπεδο του Πετρωτού. Εκεί είναι να φτιαχτούν τα αποδυτήρια, να μπει τάπητας και να γίνει ένα γήπεδο που θα είναι από κάθε άποψη λειτουργικό.

“Οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει από την πλευρά μας, όμως περιμένουμε την υπογραφή του επιτρόπου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για να ξεκινήσουν οι εργασίες” τονίζει ο κ. Καραγκούνης.

Από εκεί και πέρα σε εξέλιξη είναι και οι εργασίες στο γήπεδο του Ψαθοπύργου, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν έργα και στο γήπεδο του Δρεπάνου. Παράλληλα, έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για την δημιουργία δημοτικών μίνι γηπέδων 7x7 στον χώρο που διαθέτει ο δήμος στο Άνω Καστρίτσι.

Ο κ. Καραγκούνης δηλώνει σχετικά: “Συνολικά σε όλη την επικράτεια της Πάτρας ο δήμος έχει στην κυριότητά του 16 δημοτικά ποδοσφαιρικά γήπεδα. Η δημοτική αρχή έχει εκπονήσει ένα σχέδιο για την βελτίωση όλων αυτών των γηπέδων που έχουμε ξεκινήσει να υλοποιούμε, με χρήματα από πόρους και από το ταμείο του δήμου”.

Αξίζει να σημειωθεί, σύμφωνα με τα όσα τονίζουν και οι παράγοντες των ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών σωματείων, ότι είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που δίνεται τόσο μεγάλο βάρος από πλευράς δήμου στο τοπικό ποδόσφαιρο και στις ποδοσφαιρικές υποδομές που έχει στην δημοτική της περιουσία η πόλη.