Είναι γνωστά τα παράπονα που έχουν κάνει κατά καιρούς αρκετοί γονείς που βγάζουν τα παιδιά τους στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων.

Τα παιδιά παίζουν και πολλές φορές πέφτουν πάνω σε περιττώματα ζώων. Στην πλατεία αυτή αρκετοί ιδιοκτήτες σκύλων βγάζουν τα ζώα της για βόλτα τη νύχτα και τα αφήνουν ελεύθερα για να τρέξουν και να παίξουν με τα άλλα σκυλιά που υπάρχουν εκεί.

Ωστόσο, τα ζώα αφήνουν τα περιττώματα τους και τις ακαθαρσίες τους που πολλές φορές δεν μαζεύονται από τους ιδιοκτήτες τους, με αποτέλεσμα την άλλη μέρα τα παιδιά που πάνε να παίξουν αμέριμνα στην πλατεία να γίνονται χάλια. Η πλατεία δεν έχει φύλακα όπως είχε παλιότερα που θα μπορούσε να ελέγξει κάπως την κατάσταση.

Ο δήμος γνωρίζοντας το όλο θέμα και ξέροντας ότι δεν μπορεί πλέον να προσλάβει κάποιο φύλακα, έστω και με προσωρινή σύμβαση, "σήκωσε" στην πλατεία δύο ενημερωτικές πινακίδες που καλεί τους συμπολίτες ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων να μεριμνούν να καθαρίζουν το φυσικό περιβάλλον από τα περιττώματα των ζώων τους.

Σύμφωνα με γονείς το πρόβλημα είναι μεγάλο αφού μέχρι και στην παιδική χαρά της πλατείας βρήκαν τα παιδιά τους περιττώματα σκύλων, παρά την περίφραξη που υπάρχει εκεί. Όπως αναφέρει η πινακίδα οι ιδιοκτήτες υποχρεούνται να κρατούν δεμένο το σκύλο τους και σε μικρή απόσταση στη διάρκεια του περιπάτου, ενώ οφείλουν να μεριμνούν για τον άμεσο καθαρισμό του περιβάλλοντος από τα περιττώματα του ζώου, βάσει του νόμου 4039/12.