Ιατρικό ανακοινωθέν εξέδωσε το νοσοκομείο «Υγεία» για τον θάνατο του επιχειρηματία Στυλιανού Σκλαβενίτη.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο Στυλιανός Σκλαβενίτης προσήλθε εκτάκτως στα Εξωτερικά Ιατρεία του ΥΓΕΙΑ στις 31/03/2018 και ώρα 22:00 λόγω οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας.

Μεταφέρθηκε άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όπου διεγνώσθη σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας (ARDS) επί εδάφους λοίμωξης από τον ιό της γρίπης τύπου Β.

Παρά την φαρμακευτική και μηχανική υποστήριξη, ανέπτυξε σύνδρομο πολυοργανικής ανεπάρκειας και κατέληξε λόγω ενδοπνευμονικής αιμορραγίας στις 07:18 της επόμενης ημέρας.

Δυσαναπλήρωτη η απώλεια

Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων και ο επιμελητηριακός κόσμος της χώρας με βαθύτατη οδύνη πληροφορήθηκαν τον πρόωρο θάνατο του Στέλιου Σκλαβενίτη.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Κωνσταντίνος Μίχαλος: «Η απώλεια του Στέλιου Σκλαβενίτη σκορπίζει θλίψη στην οικογένειά του, στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας, στους χιλιάδες εργαζομένους στις επιχειρήσεις του, σε ολόκληρη την κοινωνία.

Έφυγε από τη ζωή ένας άνθρωπος, που αποτελούσε φωτεινό παράδειγμα για τον άμεμπτο χαρακτήρα του και τη δημιουργικότητα του. Γεμάτος όρεξη για ζωή και προσφορά, ακούραστος, πάντα με το χαμόγελο στα χείλη, δραστήριος και αποτελεσματικός όσο λίγοι επιχειρηματίες. Η απώλειά του είναι δυσαναπλήρωτη.

Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας δια του προέδρου της κ. Κωνσταντίνου Μίχαλου εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στη μεγάλη οικογένεια των επιχειρήσεων του.

Ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας θα τον θυμάται με θαυμασμό για την λαμπρή του πορεία ως ανθρώπου και επιχειρηματία και για το ουσιαστικό έργο που αφήνει πίσω του».

Δήλωση Προέδρου ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης δήλωσε: «Είμαι σοκαρισμένος από τον ξαφνικό θάνατο του φίλου Στέλιου Σκλαβενίτη. Τους καλούς ανθρώπους τους παίρνει νωρίτερα ο Θεός κοντά Του.

Η μνήμη του θα είναι αιωνία στον εμπορικό κόσμο, τους εργαζόμενους και το καταναλωτικό κοινό για όλα τα καλά που προσέφερε απλόχερα. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Καλό ταξίδι στον Παράδεισο!»