Ανοικτά ήταν το πρωί της Κυριακής των Βαΐων τα καταστήματα στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας.

Η πλειοψηφία των εμπορικών μαγαζιών που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης αυτή την Κυριακή άνοιξαν κανονικά, ενώ δεν υπήρξαν κινητοποιήσεις από το σωματείο των εμποροϋπαλλήλων της Πάτρας που φέρεται να συμφώνησε με την στάση του Εμπορικού Συλλόγου.

Έτσι τα μαγαζιά ήταν όλα σχεδόν ανοικτά και το κέντρο της Πάτρας, το κέντρο είχε αρκετή ζωή, παρά την ημέρα που έμοιαζε συννεφιασμένη και έτοιμη για βροχή. Τα καταστήματα εστίασης ήταν και αυτά επίσης ανοικτά και είχαν αρκετό κόσμο, ενώ στα εμπορικά μαγαζιά υπήρξε μία πιο αυξημένη κίνηση σε σύγκριση με τις καθημερινές, κυρίως σε αυτά με είδη δώρων, λαμπάδες και πασχαλινά παιχνίδια.

Ωστόσο, ακόμα και έτσι, περισσότεροι ήταν αυτοί που είχαν κατέβει στο κέντρο για μια βόλτα παρά για ψώνια και δώρα. Η πασχαλινή εορταστική περίοδος άνοιξε έτσι αυτή την Κυριακή, με τους εμπόρους να ελπίζουν ότι ο κόσμος θα δώσει μία έστω και μικρά ανάσα στην αγορά αυτές τις μέρες, ανεβάζοντας κάπως τον τζίρο των μαγαζιών.

Άλλωστε τα περισσότερα από αυτά προέρχονται από μία “νεκρή” περίοδο, μπαίνοντας μέσα, χωρίς καν να είναι σε θέση να καλύψουν τα έξοδα τους.