Έναν νέο χώρο αναψυχής και ψυχαγωγίας πρόκειται να έχουν στην διάθεση τους το ερχόμενο καλοκαίρι οι Πατρινοί.

Ο λόγος για το Πλατανόδασος στον Καστελόκαμπο που σύμφωνα με τα σχέδια που έχει η δημοτική αρχή πρόκειται να ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα.

Ο χώρος αυτός, αν και σπάνιας φυσικής ομορφιάς, με μεγάλη αξία από οικολογικής πλευράς, ήταν εδώ και χρόνια αναξιοποίητος και απροσπέλαστος για τους Πατρινούς.

Η δημοτική αρχή, βάζοντας τον στο τεχνικό πρόγραμμα που είχε εξαγγείλει, προχώρησε στον καθαρισμό του και πλέον μετά από αρκετούς μήνες ομολογουμένως -λόγω έλλειψης έμψυχου δυναμικού- θα ξεκινήσει τις εργασίες για να φτιαχτεί ένα πάρκο.

Ένα πάρκο που όμως δεν θα αλλοιώνει τα φυσικά στοιχεία και το χαρακτήρα του Πλατανόδασους. Για τον λόγο αυτό άλλωστε η δημοτική αρχή και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς, είχε συνάντηση τις προάλλες με τους εκπρόσωπους του ΟΙΚΙΠΑ.

"Από την συνάντηση αυτή προέκυψε συμφωνία απόψεων σε όλα τα ζητήματα που αφορούν το Πλατανόδασος" τονίζει ο Χρήστος Κορδάς. "Πριν από το καλοκαίρι η Πάτρα θα έχει έναν ακόμα χώρο αναψυχής στον οποίοι οι Πατρινοί θα έχουν δωρεάν πρόσβαση και θα είναι για τους πολλούς και όχι για τους λίγους".

Παρεμβάσεις ήπιας μορφής

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν θα είναι ήπιας μορφής, έτσι ώστε να μην αλλοιωθούν τα φυσικά στοιχεία του μέρους. Θα τοποθετηθούν ορισμένα παγκάκια, κάποια ξύλινα τραπεζοκαθίσματα ειδικά για πικ - νικ και ίσως ορισμένα όργανα γυμναστικής.

Οι εργασίες αυτές θα ξεκινήσουν μόλις πιάσουν δουλειά τα άτομα από το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας και θα ολοκληρωθούν πριν από το καλοκαίρι. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δάσος επικοινωνεί με την παραλία και την θάλασσα της περιοχής, κάτι που σημαίνει ότι οι Πατρινοί θα μπορούν να απολαμβάνουν το καλοκαίρι την βόλτα τους, συνδυάζοντας το με κολύμπι.