Για τα προβλήματα του μοναδικού αμιγώς παιδιατρικού νοσοκομείου της ευρύτερης περιφέρειάς μας, το Καραμανδάνειο, ενημερώθηκε χθες το μέλος του Τομέα Υγείας της ΝΔ Έλενα Κονιδάρη.

Η κ. Κονιδάρη επισκέφτηκε το νοσηλευτικό ίδρυμα και είχε μία ουσιαστική συζήτηση με τη διοικήτριά του Βασιλική Γεωργιοπούλου. Στη διάρκεια αυτής ενημερώθηκε για τις προσπάθειες που γίνονται για την κτιριακή επέκταση του νοσοκομείου η οποία αν και συζητείται για πολλά χρόνια τώρα, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει. Ωστόσο οι αναπτυξιακές ανάγκες του νοσοκομείου δεν αφήνουν άλλα περιθώρια για περαιτέρω καθυστέρηση. Προς την κατεύθυνση αυτή έχει ξεκινήσει  ήδη διαδικασίες, η διοικήτρια, προτάσσοντας την εκπόνηση μελέτης. Παράλληλα για το υπάρχον κτίριο καταβάλλονται προσπάθειες για τη συντήρησή του, μέσω του προγράμματος εξ’ οικονομώ.

Σχετικά με την ιατρική στελέχωση του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος και την λειτουργία Παιδοψυχιατρικής Κλινικής, ζητήματα που έθεσε η κ. Κονιδάρη στην κ. Γεωργιοπούλου, έλαβε την απάντηση ότι  για την Κλινική γίνονται ενέργειες για την κατάλληλη διαμόρφωση του παλαιού Καραμανδανείου όπου στεγάζεται και το Παιδοψυχιατρικό Κέντρο. Παράλληλα δρομολογείται η ανάπτυξη μιας δομής για τους εφήβους η οποία λείπει από την περιοχή. Σε ότι αφορά τις προσλήψεις γιατρών για τις ανάγκες του Παιδοψυχιατρικού Κέντρου, η κ. Γεωργιοπούλου απάντησε ότι έχουν προκηρυχτεί δύο θέσεις παιδοψυχίατρων.

«Όλοι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τι σημαίνει το Καραμανδάνειο για τα παιδιά της ευρύτερης περιφέρειας. Επίσης όλοι γνωρίζουμε το δύσκολο και αθόρυβο έργο που προσφέρει χρόνια τώρα στα παιδιά μας το σύνολο του προσωπικού του νοσοκομείου, τους οποίους και ευχαριστούμε δημόσια γι’ αυτό. Ήρθε όμως η ώρα το μικρό Καραμανδάνειο να αναπτυχθεί περαιτέρω μέσω της επέκτασης των κτιριακών τους εγκαταστάσεων. Παράλληλα να ενισχυθεί με προσωπικό, καθώς οι πολλές συνταξιοδοτήσεις έχουν αφήσει πίσω τους πολλά οργανικά κενά, και να εξοπλιστεί με όλο τα σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Προς αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε όλοι να εργαστούμε και να στηρίξουμε τις προσπάθειες της διοίκησης διότι στα παιδιά που ασθενούν αξίζει η καλύτερη δυνατή περίθαλψη» ανέφερε η κ. Κονιδάρη μετά το τέλος της συνάντησης.