Στα ύψη πρόκειται να φτάσουν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε ορισμένες περιοχές της Πάτρας. Πρόκειται για τις περιοχές όπου θεωρούνται λαϊκές και φτωχές, εκεί όπου οι ιδιοκτήτες των ακινήτων πληρώνουν λιγότερο ΕΝΦΙΑ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επαγγελματιών του χώρου αφού αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι το οριστικό οι αυξήσεις θα ξεκινήσουν από το 20% και θα φτάσουν έως το 30% σε περιοχές όπως η Ακρωτηρίου, η Ευβοίας, οι Εργατικές κατοικίες Ανθείας, η περιοχή Ταραμπούρα, η Αγίου Ιωάννη Πράτσικα και αλλού.

Παράλληλα, αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων θα έχουμε και στο Αίγιο, στην Ακράτα, στα Καλάβρυτα και στην Κάτω Αχαΐα. Η άνοδος των αντικειμενικών αξιών αναμένεται να φέρει "ντόμινο" αυξήσεων σε φόρους, ΕΝΦΙΑ, ΔΕΗ κλπ.

Όλη αυτή η κατάσταση ουσιαστικά δεν πρόκειται να βοηθήσει την αγορά ακινήτων που έχει φτάσει στον πάτο αφού το ενδιαφέρον είναι μηδαμινό. Όπως αναφέρουν μάλιστα επαγγελματίες του χώρου ίσως να είναι και το τελειωτικό χτύπημα στην αγορά ακινήτων, με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν.