Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen ανακοίνωσε ότι θα είναι διατεθειμένη να αγοράσει πίσω οχήματα ντίζελ εάν οι γερμανικές πόλεις τα απαγορεύσουν ενώ παρέχει περισσότερα τα κίνητρα στους δυνητικούς αγοραστές οχημάτων ντίζελ προκειμένου να αντιμετωπίσει τη μείωση στη ζήτηση. 

Οι πόλεις στη Γερμανία μπορούν τώρα να απαγορεύσουν τα πιο ρυπογόνα οχήματα ντίζελ από τους δρόμους τους ύστερα από απόφαση γερμανικού δικαστηρίου τον Φεβρουάριο. Πολλές γερμανικές πόλεις ξεπέρασαν τα όρια που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τις τιμές οξειδίου του αζώτου, το οποίο προκαλεί αναπνευστικές παθήσεις. 

Για τη βασική μονάδα VW της Volkswagen, η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι η προσφορά επαναγοράς αφορά τα νέα οχήματα ντίζελ που αγοράζονται από την 1η Απριλίου έως τα τέλη του 2018 και τίθεται σε εφαρμογή εάν η πόλη στην οποία ζει ή εργάζεται ο αγοραστής απαγορεύσει τα οχήματα ντίζελ εντός τριών ετών από την ημερομηνία αγοράς. 

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι οι αντιπροσωπείες της θα αγοράζουν πίσω τα εν λόγω οχήματα στην τρέχουσα τιμή τους εάν οι ιδιοκτήτες τους την ίδια στιγμή αγοράσουν ένα νέο αυτοκίνητο που δεν εμπίπτει στους περιορισμούς για την κυκλοφορία στις πόλεις.