"Μπαρούτι" μυρίζει η παραλιακή ζώνη της Πάτρας και η Ακτή Δυμαίων με αφορμή την κινητοποίηση που πρόκειται να κάνουν στις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης οι κάτοικοι των νοτίων διαμερισμάτων της πόλης, ζητώντας την εκκένωση και την απομάκρυνση των μεταναστών από τους άτυπους καταυλισμούς της πρώην Αβεξ και του Λαδόπουλου.

Η αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος” μετά από έκτακτη συγκέντρωση που είχε αποφάσισε την κινητοποίηση της, προκειμένου να υπερασπιστεί τους μετανάστες, τονίζοντας ότι θα είναι στο πλευρό των αλλοδαπών και απέναντι σε όσους κινηθεί εναντίον τους. Μάλιστα σε ανακοίνωση τους οι αντιεξουσιαστές τονίζουν ότι θα προχωρήσουν σε δική τους συγκέντρωση, στις 2 το μεσημέρι, μπροστά από το πρώην εργοστάσιο της Αβεξ.

"Θα σταθούμε μαζί με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες απέναντι σε όποιον επιχειρήσει να κινηθεί εναντίον τους και να ξεράσει το ρατσιστικό του δηλητήριο. Απέναντι σε όποιον προσπαθήσει να στήσει εθνικιστικά πογκρόμ με αφορμή τον εγκλωβισμό των μεταναστών στην περιοχή.

Μαζί με τους μετανάστες θα αγωνιστούμε για ζωή με αξιοπρέπεια και δε θα αφήσουμε σπιθαμή γης σε κάθε εχθρό της ελευθερίας. Η καθημερινότητα των μεταναστών και των προσφύγων θα συνεχιστεί ανεμπόδιστα σε ΑΒΕΞ, Λαδόπουλο και όπου αλλού επιθυμούν" αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση τους οι αναρχικοί.

Όπως καταλαβαίνει κανείς η ατμόσφαιρα στην Ακτή Δυμαίων θα είναι "ηλεκτρισμένη" την Πέμπτη και η ΕΛ.ΑΣ σε επιφυλακή αφού το ενδεχόμενο επεισοδίων είναι μεγάλο.