Ο Αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού Έργου, Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Μηχανολογικού Εξοπλισμού Χρήστος Κορδάς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, για το θέμα της αξιοποίησης του Πλατανόδασους και το πώς η Δημοτική Αρχή, ξεκίνησε ήδη τις προσπάθειες διαμόρφωσής του, προκειμένου να παραδοθεί ένας μεγάλης ομορφιάς χώρος στην χρήση όλου του λαού της Πάτρας, ανέφερε τα εξής:

"Η Δημοτική Αρχή ζήτησε και πήρε το μοναδικής ομορφιάς,  αλλά απολύτως εγκαταλελειμμένο, παραθαλάσσιο Πλατανόδασος στα Μποζαΐτικα Πατρών εμβαδού 50  περίπου στρεμμάτων.

Προφανώς το πήρε όχι για να παραμείνει η ίδια κατάσταση ,αλλά για να το προστατέψει και να το αξιοποιήσει σαν υπερτοπικής σημασίας ελεύθερο χώρο πρασίνου, για να το επισκέπτεται και απολαμβάνει εκτός των περιοίκων, όλος ο Πατραϊκός Λαός ,η νεολαία.

Πέρυσι ο Δήμος προχώρησε σε πολύ εκτεταμένη παρέμβαση με αρχικές εργασίες καθαρισμού από τα σκουπίδια τον βούρκο, τα μπάζα, καλάμια κ.λπ.

Με μεγάλα μηχανήματα επί εβδομάδες έγινε μια πρώτη προσπάθεια  διαμόρφωσης των σε άθλια κατάσταση εκτεταμένων χώρων ιδιαίτερα στην πλευρά προς την θάλασσα αλλά και προς την συνοικία.  

Επίσης κλαδεύτηκαν τα παραπλεύρως των υπαρχόντων δρόμων, πλατάνια, καλάμια κ.λπ.

Όλα τα παραπάνω συνέβησαν χωρίς καμία διαμαρτυρία συλλόγων ή φορέων, αντίθετα με επιδοκιμασίες.

Έχουμε επανειλημμένα κάνει γνωστό ότι εντός του πλατανόδασους είναι απαραίτητο ,να υπάρχουν μικροί δρόμοι και μονοπάτια , για να χρησιμοποιούνται από πεζούς, ποδηλάτες και πυροσβεστικά μέσα, δρόμους  στους οποίους θα απαγορεύεται η κίνηση οχημάτων.

Επίσης ότι  είναι χρήσιμη η δημιουργία μικρών ξέφωτων, για καθιστικά και παγκάκια και προχωράνε τα κλαδέματα δέντρων και θάμνων , καθαρισμοί από ξερά κλαδιά, καλάμια, χόρτα κ.λπ., διατηρώντας ταυτόχρονα ακέραια την σημερινή φυσιογνωμία του Πλατανόδασους και ενισχύοντας παράλληλα την αίσθηση ασφαλείας των χρηστών.

Στην προς την θάλασσα χωρίς ή με ελάχιστα δέντρα έκταση, εμβαδού περίπου 12 στρ. επανελήφθησαν  εργασίες. Στόχος είναι, να καθαριστεί και να διαμορφωθεί ένας επίπεδος παραθαλάσσιος χώρος για άθληση, σχολικές ή άλλες εκδρομές, για εκδηλώσεις ,παιδική χαρά ,παγκάκια κ.λπ.

Είναι σαφές ότι η Δημοτική Αρχή δεν συμφωνεί με ορισμένες νεοεμφανισθείσες απόψεις που στην ουσία οδηγούν στο να παραμείνει το Πλατανόδασος όπως είχε.

Έχουμε ζητήσει και ζητάμε από κάθε ενδιαφερόμενο φορέα ή εθελοντή να συμβάλλουν, με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας, για να υπάρχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, για να αποφευχθούν τυχόν λάθη ή μικροζημιές στο εκεί περιβάλλον.

Παρ’ όλα αυτά ενώ πριν λίγες ημέρες μας εγκαλούσαν ότι δεν προχωράμε τις εργασίες, τώρα καταγγέλλουν τον καθαρισμό σαν «εκχέρσωση» και αυθαίρετη ισοπέδωση του πλατανόδασους!

Σημειωτέον ότι δεν έχει κοπεί ούτε ένα πλατάνι ή άλλο δέντρο ενώ καλύφθηκαν με φυτικό χώμα οι μεγάλες γούβες που είχαν δημιουργηθεί παλιότερα ίσως από κενά στα παράνομα μπαζώματα.

Είναι σαφές ότι οι καταγγελίες  δεν υπηρετούν την αλήθεια ενώ προσπαθούν να τις αξιοποιήσουν κάποιοι παράγοντες και άλλοι για δημιουργία εντυπώσεων εις βάρος της Δημοτικής Αρχής.

Ο Δήμος και οι υπηρεσίες του όπως έγινε και στο Νότιο Πάρκο σε συνεργασία με οποιοδήποτε καλόπιστο δημότη και φορέα θα κάνει ότι μπορεί ώστε να παραδοθεί ένας μεγάλης ομορφιάς χώρος στην χρήση όλου του Πατραϊκού Λαού."