Περισσότεροι θα είναι και φέτος οι εισακτέοι των Πανελλήνιων Εξετάσεων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Οι εκτιμήσεις του υπουργείου Παιδείας αναφέρουν ότι στις φετινές εξετάσεις οι εισακτέοι θα είναι πιο πολλοί από πέρυσι κατά 3.000.

Η αύξηση αυτή αποτυπώνεται και στις σχολές του Πανεπιστημίου Πατρών, αλλά και του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος. Σύμφωνα λοιπόν με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Παιδείας φέτος στο Πανεπιστήμιο Πατρών θα μπουν 413 περισσότεροι φοιτητές από πέρυσι.

Ο αριθμός τους θα φτάσει το 2018 τους 4.548, ενώ το 2017 ήταν στους 4.135. Το Πανεπιστήμιο Πατρών και οι σχολές του άλλωστε, είναι πάντα μέσα στις πρώτες επιλογές των υποψηφίων στα μηχανογραφικά τους, σε όλα τα επιστημονικά πεδία.

Αυξητική θα είναι η τάση των εισακτέων και στο ΤΕΙ Δυτικής στις πανελλήνιες εξετάσεις του 2018. Συγκεκριμένα φέτος θα μπούνε 134 περισσότεροι φοιτητές σε σύγκριση με πέρυσι, με τον αριθμό τους να φτάνει τους 2.664, την στιγμή που το 2017 είχαν μπει 2.530.

Το γενικό συμπέρασμα πάντως δεν αλλάζει έτσι και αλλιώς. Τα δύο αυτά εκπαιδευτικά ιδρύματα αποτελούν τον κινητήριο μοχλό της τοπικής οικονομίας, δίνοντας ζωή στην πόλη με τους νέο-εισακτέους και με τους παλιότερους σπουδαστές, ένας κανόνας που παραμένει σταθερός για την Αχαϊκή πρωτεύουσα και ως έναν βαθμό δεδομένος. Πάλι καλά να λέμε...