Κόντρες στους εμποροϋπαλλήλους της Πάτρας για την Κυριακή εν όψει του Πασχαλινού ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων. Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ελεύθερων Εμποροϋπαλλήλων το προεδρείου του σωματείου τους φέρνει το συνδικαλιστικό τους όργανο σε μία δυσχερή θέση αφού ουσιαστικά έχει συμφωνήσει με τις αποφάσεις του Εμπορικού Συλλόγου.

Στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής: "Με μεγάλη λύπη μας είδαμε στο εορταστικό πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που ανακοινώθηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο της Πάτρας να έχουν εντάξει σε αυτό και την Κυριακή 1 Απριλίου, να είναι δηλαδή ανοικτά τα καταστήματα.

Μια κίνηση που σφραγίζει αυτό που καιρό είχαμε υποψιαστεί ότι ο Εμπορικός Σύλλογος (σε αντίθεση με το παρελθόν που μιλούσε για μια Κυριακή ανοικτά τα καταστήματα) τα τελευταία χρόνια έχει αποδεχτεί αυτόν τον αντιεμπορικό και αντί - εργατικό νόμο , αυτό άλλωστε φαίνεται και από την στάση του όλο αυτό το διάστημα όπου δεν κάνει καμιά κινητοποίηση και έμμεσα αποδέχεται τις 8 Κυριακές τον χρόνο που μας έχει επιβάλλει με το ζόρι η κυβέρνηση και τα μνημόνια σε αντίθεση με αυτό που θέλουν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και οι εμποροϋπάλληλοι. 

Τελικά ας μας πει ο εμπορικός σύλλογος είναι με τους μικρομεσαίους εμπόρους που είναι αντίθετοι σε αυτόν τον νόμο η είναι με την κυβέρνηση , τα πολυκαταστήματα και τα λίγα μαγαζιά του κέντρου που θέλουν τις 8 κυριακες και αύριο τις 32 η 52; Ας ξεκαθαρίσει την στάση του απέναντι στα μέλη του και σε μας τους δήθεν (ανάλογα πότε μας χρειάζεται) κατά αυτόν συνεργάτες τους.

Όσο άφορα το προεδρείο του συλλόγου εμποροϋπαλλήλων λυπούμαστε πάρα πολύ για την απαράδεκτη απόφαση του να μην κάνει καμιά κινητοποίηση αυτή την Κυριακή (αφού δεν έχει συγκαλέσει διοικητικό συμβούλιο για να οργανώσουμε κινητοποιήσεις) κάνοντας το χατήρι στα φιλαράκια τους στον εμπορικό σύλλογο για να μην τους χαλάσει την γιορτή, αγνοώντας τους χιλιάδες εμποροϋπαλλήλους και μέλη μας που θα δουλέψουν με το φόβο της απόλυσης και αρκετοί από αυτούς απλήρωτοι.

Ξεχάσαμε για την πρόεδρο του συλλόγου μας Γιώτα Παναγοπούλου και το προεδρείο περισσότερη σημασία έχει να δείξουν την υπακοή τους στους φίλους τους στον εμπορικό σύλλογο και στο κυβερνών κόμμα που ανήκουν παρά στα μέλη μας που μας έχουν τόσο ανάγκη. 

Άλλωστε ποιος ξεχνάει ότι στις 14/1 στην κινητοποίηση εκείνης της Κυριακής έλειπε η αντιπρόεδρος, η γραμματέας , η ταμίας, ο αναπληρωματικός γραμματέας (όλο το προεδρείο δηλαδή) γιατί όπως αποκάλυψε στην γενική συνέλευση μέλος του προεδρείου ο αναπληρωματικός γραμματέας Κωνσταντίνος Παπασπυροπουλος (ο γιος της κυρίας Ντίνας Πεταλάς παλιάς συνδικαλίστριας και νομαρχιακής σύμβουλου του Σύριζα) σε μέρα απεργίας και κινητοποιήσεων αυτός δούλευε!

Μάλιστα! Συνδικαλιστής που καλούσε τους συνάδελφους του να απεργήσουν και να κατεβούν στις κινητοποιήσεις αυτός δούλευε! Έτσι κάποιοι καταλαβαίνουν τον συνδικαλισμό και κατά τα άλλα θέλουν να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των εμποροϋπαλλήλων.

Δηλώνουμε την αγανάκτηση μας και την οργή μας για την φιλο-εργοδοτική στάση του προεδρείου του συλλόγου μας και φέρνουμε προ των ευθυνών της την πρόεδρο του συλλόγου Γιώτα Παναγοπούλου για αυτήν την κατρακύλα του συνδικαλιστικού μας οργάνου".