Οι πλατείες Υψηλών Αλωνίων και Ομονοίας θα αποτελέσουν και φέτος τα σημεία αναφοράς των πολιτιστικών εκδηλώσεων για την υποδοχή της Εργατικής Πρωτομαγιάς και της γιορτής των λουλουδιών.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, στο πλαίσιο του σχεδιασμού για τις εκδηλώσεις της πρωτομαγιάς, παρουσιάζει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχει ένας κορυφαίος συνθέτης και δύο ξεχωριστές φωνές.

Ο συνθέτης Χρήστος Λεοντής με την εξαμελή ορχήστρα του και βασικούς ερμηνευτές τον Μίλτο Πασχαλίδη και Ιωάννα Φόρτη, θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα άρρηκτα συνδεδεμένο με τους αγώνες των εργατών και του λαού.

Η συναυλία περιλαμβάνει την παρουσίαση των έργων του συνθέτη , «ΚΑΤΑΧΝΙΑ» ( Κατοχή – Αντίσταση – Απελευθέρωση) σε στίχους Κώστα Βίρβου και κείμενα Νικηφόρου Βρεττάκου, «ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΕΝΟ ΤΣΟΥΚΑΛΙ», του Γιάννη Ρίτσου, τον «ΟΔΗΓΗΤΗ» του Κώστα Βάρναλη καθώς επίσης και τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη από τον «ΕΠΙΤΑΦΙΟ» και τραγούδια του Μάνου Λοϊζου.

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων στις πλατείες Υψηλών Αλωνίων και Ομονοίας έχει ως εξής:

ΠΛΑΤΕΙΑ ΥΨΗΛΩΝ ΑΛΩΝΙΩΝ

Παραμονή Πρωτομαγιάς 30-4-2018

  • 19.30 – 21.30 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΑΠΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

Πρωτομαγιά

  • 20.00 – 22.00 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΧΡΗΣΤΟΥ ΛΕΟΝΤΗ με τους ερμηνευτές ΜΙΛΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΑ ΦΟΡΤΗ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Παραμονή Πρωτομαγιάς (30-4-2018)

  • 21.00 - 24.00 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ