Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, παρέστη, την Δευτέρα 26 Μάρτη, το απόγευμα, στην επιστημονική ημερίδα με θέμα «Αυτισμός: Διάγνωση και Αντιμετώπιση. Εκπαίδευση για την Κοινωνική Ένταξη», που διοργάνωσε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πάτρας, το Σωματείο Γονέων και Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Αχαΐας Ε.Ψ.Υ.Ε.Π.Ε.Α.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος αναφερόμενος στο Σωματείο τόνισε ότι είναι μαχητής και όταν έχουμε έναν μαχητή μπροστά μας οφείλουμε σεβασμό στα αιτήματά του. Ο κ. Πελετίδης σημείωσε: «Το ζήτημα αφορά όλους μας. Το παιδί με αυτισμό είναι δικό μας παιδί. Δεν αρκεί και δεν πρέπει να αγωνίζεται γι’ αυτό μόνον το Σωματείο και το Διοικητικό του Συμβούλιο για το Κέντρο Ημέρας και τις άλλες διεκδικήσεις. Την χρηματοδότηση της λειτουργίας του Κέντρου δεν είναι δυνατόν να την αναλάβουν οι γονείς. Έχουν χρέος το κράτος και η κυβέρνηση να ασχοληθούν με το σοβαρό αυτό ζήτημα.

Να εξασφαλίσουν επαρκή χρηματοδότηση. Δεν αρκούν μόνο να βρεθούν τα κτίρια που θα στεγάσουν τις δράσεις για τα παιδιά με αυτισμό. Για να λειτουργήσουν τα κτίρια και να γίνουν οι δράσεις χρειάζονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δομές αυτές. Να ενώσουμε λοιπόν τις δυνάμεις μας σε αυτό το θέμα και να διεκδικήσουμε από το κράτος και την κυβέρνηση όσα έπρεπε να έχουν διασφαλίσει για τα παιδιά με αυτισμό».

Κλείνοντας ο Δήμαρχος απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του Σωματείου Θ. Γκορίλα είπε ότι θα έχουν στενή συνεργασία για το Κέντρο Ημέρας για τα παιδιά με αυτισμό και για τις δράσεις που πρότεινε το Σωματείο να γίνουν τον προσεχή Απρίλιο στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Αυτισμού (2 Απρίλη).