Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος τα τελευταία τρία χρόνια σχεδιάζει και εφαρμόζει ένα σχέδιο δράσης για την πρόληψη, την προαγωγή της υγείας, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών το οποίο εγκρίνεται από το Περιφερειακό Συμβούλιο ετησίως.

Στα πλαίσια αυτού, στηρίζει για δεύτερη συνεχή χρονιά, την επιστημονική ομάδα του παιδοψυχιατρικού τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ» Πατρών για την ενημέρωση της ευρύτερης επιστημονικής, και μη, κοινότητας σχετικά με τις διαταραχές αυτιστικού φάσματος ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Αυτισμού (2 Απριλίου).

Συγκεκριμένα οργανώνεται επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος: Θεραπευτικές Παρεμβάσεις-Κοινωνική Διάσταση» σε
συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος και Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου του Γ.Ν.Π.Π
«ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018 στον ισόγειο χώρο του Τμήματος και Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου (Κορύλλων 2, περιοχή Κάστρου) και ώρες 17:00-21:00.

Οι ομιλητές είναι στελέχη του προαναφερόμενου τμήματος και της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών-ΓΝ Παίδων «Αγ. Σοφία» - Ειδικό Ιατρείο Διαταραχής Αυτιστικού Φάσματος. Συμμετέχοντες στην ημερίδα μπορούν να είναι φοιτητές και επιστήμονες ανθρωπιστικών σπουδών, οικογένειες που έχουν μέλη με διαταραχές αυτιστικού φάσματος και ευρύτερο κοινό.