Ένας αλλοδαπός ζει εδώ και αρκετό καιρό στις δημόσιες τουαλέτες της Παντάνασσας της Πάτρας οι οποίες έχουν κλείσει εδώ και χρόνια.

Μιλάμε για το μέρος που βρίσκεται πάνω από την εκκλησία, κοντά στο "Σπίτι του Πολίτη", ανάμεσα στα δεκάδες γκράφιτι που υπάρχουν στο πεζόδρομο, στο τέρμα της Παντανάσσης.

Σε μια πόρτα που φαινομενικά δείχνει κλειδαμπαρωμένη, ζει εκεί ένας άνθρωπος, όπως αποκάλυψε το ρεπορτάζ της τηλεόρασης του Best Tv. O χώρος που κάποτε ήταν δημόσιες τουαλέτες είναι αρκετά βρώμικος και μυρίζει άσχημα. Δεν είναι δηλαδή ένας χώρος που θα μπορούσε να ζήσει ένας άνθρωπος.

Ο αλλοδαπός που μιλάει στην κάμερα της τηλεόρασης υποστηρίζει ότι για να μείνει εκεί είχε πάρει άδεια από τον δήμο και ότι η άδεια αυτή υπάρχει από τον προηγούμενο προκάτοχο του, έναν επίσης άστεγο αλλοδαπό, που έμεινε εκεί.

Στον δήμο τονίζουν ότι δεν έχουν δώσει σε κανέναν τέτοια άδεια και υποστηρίζουν ότι δεν γνώριζαν ότι μένει εκεί άνθρωπος. Το θέμα πάντως θα φτάσει στο δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας αφού η παράταξη "Τώρα για την Πάτρα" έχει καταθέσει ήδη σχετική ερώτηση ζητώντας απαντήσεις από την δημοτική αρχή. 

Μάλιστα ο επικεφαλής της παράταξης Ανδρέας Φίλιας αναφέρει μεταξύ άλλων για το θέμα στο facebook: "Όπως είναι απολύτως κατανοητό το γεγονός είναι απαράδεκτο και αποτελεί δυσφήμιση για την πόλη μας, μιας και πρόκειται για έναν άστεγο που ζει σε δημόσιο χώρο εδώ και αρκετό καιρό, κάτω από άθλιες συνθήκες και δεν έχει επέμβει κανείς, πόσο μάλλον ο Δήμος Πατρέων ως ιδιοκτήτης του χώρου". 

Δείτε το ρεπορτάζ της Ελένης Παρασκευοπούλου για το Best Tv.