Πόσες φορές στριφογύρισες εκείνο το κυβάκι προκειμένου να τακτοποιήσεις με τα σωστά χρώματα όλες τις πλευρές του;

Για να θέσουμε καλύτερα το ερώτημα πόσες φορές το έλυσες ή τελικά το πέταξες εκνευρισμένος ότι δεν θα τα καταφέρεις ποτέ;

Ο κύβος του Ρούμπικ μπήκε στην ζωή μας το 1974 από τον Έρνο Ρούμπικ και κέρδισε τους λάτρεις των παζλ και των γρίφων...

Οι περισσότεροι το αποκτήσαμε σαν παιδιά και κάποιοι καταφέραμε μετά από πολύ (πάρα πολύ) προσπάθεια να το λύσουμε για μία και μοναδική φορά και αυτό τυχαία!

Σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο μικροί και μεγάλοι μάστερς του κύβου του Ρούμπικ, καταφέρνουν να το λύσουν σε ελάχιστο χρόνο και μάλιστα διαγωνίζονται μεταξύ τους σε παγκόσμια πρωταθλήματα κερδίζοντας έπαθλα και φίλους!

Ο Ιάσονας - Κωνσταντίνος Βλάχος που ζει και μεγάλωσε στην Πάτρα, κατάφερε να λύσει τον κύβο 3χ3χ3 σε 14 δευτερόλεπτα που είναι και ο μέσος όρος του στα πανελλήνια πρωταθλήματα. Τον καλωσορίσαμε στο patrasevents.gr, τον γνωρίσαμε, του ανακατέψαμε τους κύβους (4χ4χ4, 6χ6χ6, πολυγωνικούς κ.ο.κ) και πάθαμε πλάκα από την ταχύτητα με την οποία τους έλυσε.

Με τα ζογκλερικά του μας άφησε άφωνους, τόσο στα "απλά" τεστάκια όσο και στα πιο απαιτητικά!


Patras, Greece - Ηe solved rubik’s cube in few seconds

0 20χρονος φοιτητής (Τμήμα Επιστήμης των Υλικών) έπιασε τον πρώτο του κύβο όταν ήταν 10 ετών και αμέσως ενδιαφέρθηκε για το τρισδιάστατο παζλ που "τρέλανε" τον κόσμο. Εδώ και 1,5 χρόνο κατατάσσεται στους επαγγελματίες παίκτες, με διακρίσεις στα τουρνουά της Ελλάδας.

Ο Speedcuber όπως είναι και η επίσημη ονομασία της ιδιότητας του Ιάσονα, μιλώντας για την ιδιαιτερότητα του αυτή, αναφέρει: "Είναι μία τεχνική και ένα χόμπι ή άθλημα όχι τόσο γνωστό στην Ελλάδα αφού δεν έχουν ασχοληθεί πολλοί ανεξάρτητα εάν σε ολόκληρο τον κόσμο γίνονται κάθε μέρα διαγωνισμοί.

Η ικανότητα του να το λύνεις σε ωθεί αυτόματα στο να συνεχίσεις να το κάνεις για περισσότερο χρονικό διάστημα όσο πιο γρήγορα μπορείς.

Υπάρχουν αρκετές τεχνικές και αλγόριθμοι τα οποία συνδυάζονται και με υπομονή και επιμονή μπορεί ο καθένας να τα καταφέρει. 

Στόχος μου είναι μέσω της επιστήμης των υλικών να καταφέρω να προσαρμόσω τους κύβους στις δικές μου προσδοκίες για τους διαγωνισμούς που θα ακολουθήσουν. Το εξελίσσω και ελπίζω κάποια στιγμή να κατακτήσω το παγκόσμιο ρεκόρ τόσο για μένα όσο και για την Ελλάδα."

Το επόμενο ραντεβού των Speedcubers της Ευρώπης δίνεται τον Ιούλιο στην Μαδρίτη με την συμμετοχή του Ιάσονα που προπονείται περιστρέφοντας τα χρωματιστά αυτά κυβάκια!

Δείτε το βίντεο με τα όσα ανέφερε για τον κύβο του Ρούμπικ:


O Πατρινόs Speedcuber Jason Vlachos


Δες περισσότερα για τον Ιάσονα: Jason Vlachos - Speedcuber


4x4 official average 1:26.66 - Jason Vlachos