Άμεση ενημέρωση για τις ζημιές που προκάλεσαν  στις καλλιέργειες της Δυτικής Αχαϊας και την Π.Ε  Ηλείας τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών σε συνδυασμό με την έντονη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018, είχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Ο κ. Κατσιφάρας από το πρωί της Δευτέρας, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Θεοφάνη Κουρεμπέ, από τον οποίο ζήτησε άμεση ενεργοποίηση της υπηρεσίας και των κλιμακίων, ούτως ώστε έγκαιρα να γίνει καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν υπαίθριες καλλιέργειες , φράουλας, πατάτας, κηπευτικών κ.α.

Παράλληλα ο κ. Κατσιφάρας έχει διαρκή συνεργασία με τον Γενικό Διευθυντή Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Σταύρο Βέρρα  και τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνο Μητρόπουλο από τους οποίους ζήτησε να ενημερώνεται διαρκώς για τις περιοχές που επλήγησαν από την χαλαζόπτωση. Να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τους παραγωγούς και να πραγματοποιήσουν αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές.