Στην παγκόσμια κινητοποίηση για την "Ώρα της Γης" συμμετείχε η Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου, κλείνοντας τον φωτισμό της το βράδυ του Σαββάτου για μία ώρα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: "Για μία ακόμη χρονιά, η Γέφυρα "Χαρίλαος Τρικούπης" συμμετείχε στην παγκόσμια κινητοποίηση για την “Ώρα της Γης” απενεργοποιώντας τον διακοσμητικό της φωτισμό (μεταξύ 20:30 - 21:30) το Σάββατο 24 Μαρτίου.

Η WWF, οργανωτικός φορέας της δράσης σε διεθνές επίπεδο, με το σύνθημα "Συνδέσου με την Θάλασσα" εστίασε φέτος ιδιαίτερα στα προβλήματα που η κλιματική αλλαγή προκαλεί στο θαλάσσιο περιβάλλον.

Έτσι κατά τη διάρκεια της διακοπής της διακοσμητικής φωταγώγησης, οι ηλεκτρονικοί πίνακες μετέδιδαν τα εξής μηνύματα: "Ώρα της Γης – Ώρα της Θάλασσας" και "Μαζί για το Γαλάζιο Περιβάλλον".

Στο πεδίο της προστασίας της θάλασσας η Γέφυρα Α.Ε. έχει ιδρύσει από το 2007 την πλατφόρμα τοπικών περιβαλλοντικών κινήσεων και ναυτικών ομίλων "Κυανή Κοινωνία " που συντονίζεται από το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας "Αρχιπέλαγος".

Στο ιστορικό της περιλαμβάνονται δράσεις υπέρ της διαφύλαξης των δελφινιών και της διάσωσης χελωνών του Κορινθιακού και του Πατραϊκού, αλλά και της ανάσχεσης της διάχυσης μικροπλαστικών στη θάλασσα.

Είναι επίσης γνωστό ότι από το 2009 ως σήμερα η Γέφυρα Α.Ε. έχει μειώσει σχεδόν στο μισό τις εκπομπές ρύπων CO2 που οφείλονται στις εταιρικές της δραστηριότητες.

Επίσης, συγκριτική έρευνα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας έχει τεκμηριώσει τη δραστική βελτίωση του περιβαλλοντικού status στην περιοχή που περιβάλλει τη Ζεύξη, ενώ πρόσφατη μελέτη του ΑΠΘ για τις εκπομπές CO2 από τα οχήματα των χρηστών της αποδεικνύει την αειφορική της λειτουργία".