Το ΔΣ του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών θέλει να ευχαριστήσει πολύ τη φίλη -η οποία θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της- για τα πολύ όμορφα και θερμά της λόγια. "Μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας". Το μήνυμα αναφέρει τα εξής:

"Τη Δευτέρα 19/3/2018 παρευρέθηκα στην «Αίγλη», στην εικαστική έκθεση «Ας είν’ η ώρα η καλή…» του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών περισσότερο από περιέργεια.

Πίστευα ότι θα έβλεπα έργα μικρών μαθητών, ζωγραφιές κ.λ.π.

Αντ’ αυτού είδα τον ελληνικό γάμο στο μεγαλείο του. Νυφικοί κεφαλόδεσμοι, νυφικές ποδιές, νυφικά της μεταπολεμικής Ελλάδας. Όμορφοι γαμπροί, ασχημούληδες γαμπροί, σοβαροί και άλλοι χαμογελαστοί, εμφανίζονταν στη σειρά.

Ξεπερνώντας την πρώτη όμορφη καλλιτεχνική εικόνα, βρήκα μικρούς μαθητές και ζήτησα να με ξεναγήσουν. Περήφανα για τις καταπληκτικές δημιουργίες τους με εξέπληξαν με τις βαθιές γνώσεις τους για τους συμβολισμούς που έχουν οι νυφικοί κεφαλόδεσμοι και οι ποδιές. Ήξεραν ποια στοιχεία είναι για την ευγονικότητα, ποια για το «μάτι», ποια για την τύχη και ποια είχαν στοιχεία από την ελληνική μυθολογία. Τότε συγκινήθηκα και ζήτησα να γνωρίσω το δάσκαλό τους.

Παρουσιάστηκε ένας νέος άντρας με ζεστή ματιά, καλλιτεχνική διάθεση, χαρούμενο ύφος, σεμνότητα και αγάπη για την ελληνική παράδοση. Έτσι γνώρισα τον ΑΛΕΞΗ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ και κατάλαβα ότι έχουμε μέλλον ως έθνος μόνο όταν υπάρχουν παιδαγωγοί – ο ίδιος είναι νηπιαγωγός – που πλάθουν ελληνικούς χαρακτήρες στα παιδιά όπως πλάθουν οι κεντήστρες τις κουλούρες του γάμου!!!

Ύστερα ζήτησα να γνωρίσω την Πρόεδρο του Λυκείου των Ελληνίδων η οποία μου επιβεβαίωσε ότι ο ΑΛΕΞΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ζει στους κόλπους του Λυκείου των Ελληνίδων από τα παιδικά του χρόνια και τότε ολοκληρώθηκε η σκέψη μου. Ένας μικρός καλλιτέχνης μεγάλωσε, σπούδασε και ανδρώθηκε μέσα στους κόλπους του θεσμού του Λυκείου των Ελληνίδων το οποίο – ευτυχώς αυτό μου ήταν γνωστό – δε διδάσκει μόνο χορούς αλλά γαλουχεί προσωπικότητες γεμάτες αγάπη και περηφάνια για το να είσαι ΈΛΛΗΝΑΣ.

Δίνω λοιπόν τα συγχαρητήρια μου στον ΑΛΕΞΗ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ και στο ΛΥΚΕΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΠΑΤΡΩΝ που μας έδειξαν με τη δουλειά τους πως τα μικρά παιδιά με το σπόρο της ΕΛΛΑΔΑΣ μέσα τους, μας δίνουν μαθήματα γνώσης και συνείδησης της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΨΥΧΗΣ"...