Η καθιερωμένη παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών και τμημάτων Σωμάτων Ασφαλείας, επί της Αγίου Ανδρέου, ολοκληρώθηκε λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

Προηγήθηκε δοξολογία στη Μητρόπολη, παρουσία των Αρχών της πόλης.

 


Ο κ. Παππάς σε δηλώσεις του πριν από την παρέλαση τόνισε ότι τι «σήμερα είναι ημέρα περισυλλογής, είναι ημέρα η οποία μας βοηθά να αναλογιστούμε ξανά ότι αναγεννηθήκαμε μέσα από τους αγώνες ενάντια στην τυραννία, με τα προτάγματα της ισότητας και της ελευθερίας, όπως συνέβη και σε άλλες χώρες εκείνο τον καιρό».

Στις εκδηλώσεις μεταξύ αλλών παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας, οι βουλευτές Σία Αναγνωστοπούλου, Νίκος Νικολόπουλος, Ιάσωνας Φωτήλας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, εκπρόσωποι των ένστολων Σωμάτων και αρκετοί άλλοι.

Στις 6.42 μ.μ. θα γίνει η υποστολή σημαίας στην Κεντρική προβλήτα Αγ. Νικολάου. Τιμές θα αποδώσει κατά τα κεκανονισμένα Τμήμα Στρατού μετά της Μουσικής του Δήμου.