Μπορεί ο καιρός να μην ήταν ο ιδανικός και η βροχή που είχε πέσει νωρίτερα να ανάγκασε τα μέλη των Patrinistas να ανάψουν τα κεράκια για την Ώρα της Γης, πάνω σε ένα τραπέζι και όχι στην επιφάνεια της πλατείας Γεωργίου όπως γίνεται συνήθως, αυτό όμως που μετράει είναι ότι ο συμβολισμός για την μεγαλύτερη καμπάνια οικολογικής συνείδησης, πραγματοποιήθηκε και στην Πάτρα, όπως και σε δεκάδες άλλα σημεία του πλανήτη, την ίδια ακριβώς ώρα.

Η καμπάνια απαιτεί το σβήσιμο των φώτων για μία ακριβώς ώρα και στην Πάτρα το μήνυμα αυτό δόθηκε μέσα από την ομάδα εθελοντισμού των Patrinistas, αλλά και τα μέλη του 2ου Συστήματος Προσκόπων. 

Τα κεράκια σχημάτιζαν συμβολικά το 60+, αναγράφοντας έτσι την ώρα που θα πρέπει να μείνουν τα φώτα κλειστά, με την Πάτρα να συνεισφέρει και αυτή στην παγκόσμια προσπάθεια ευαισθητοποίησης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Το κεντρικό μήνυμα της φετινής καμπάνιας ήταν “Συνδέσου με την Θάλασσα” και η πλατεία Γεωργίου, η καρδιά της Πάτρας συμμετείχε σε αυτή την εκστρατεία, μπροστά από το πιο εμβληματικό μνημείο της πόλης, το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων.

Δείτε φωτογραφίες του patrasevents.gr: