Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο «Δημήτριος Τόφαλος» στην Πάτρα, για τον Θάνο Μικρούτσικο. Ήταν η δεύτερη συναυλία που αφιερώνει ο συνθέτης στα 100 χρόνια του ΚΚΕ, μια συγκινητική μουσική εκδήλωση με τραγούδια αγαπημένα.

Ο Θάνος Μικρούτσικος, πότε στη διεύθυνση των εξαίρετων μουσικών του, πότε στο πιάνο παρέα με τους τραγουδιστές Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστα Θωμαΐδη και Μίλτο Πασχαλίδη, ταξίδεψαν όσους παρευρέθηκαν σε τραγούδια που τα γνώρισαν, τα γνωρίζουν και τα τραγουδούν γενιές που μεγάλωσαν και μεγαλώνουν μαζί τους.

Στη συναυλία, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το 902.gr, έδωσε το παρών αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, ο δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Σταύρος Τσακίρης κ.ά.ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Δ. ΤΖΑΒΑΡΑ ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΘΑΝΟΥ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΥ - 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ ΣΤΗ ΠΑΤΡΑ

«Μου δίνετε τεράστια δύναμη σε μια αρκετά δύσκολη φάση της ζωής μου. Τα 100 χρόνια του ΚΚΕ αυτόματα καθιστούν το Κόμμα ως το πιο ιστορικό στην Ελλάδα και ίσως στην Ευρώπη» τόνισε στην ομιλία του συγκινημένος ο μουσικοσυνθέτης για να προσθέσει:

«Ακόμα και οι αντίπαλοί του, τουλάχιστον οι καλοπροαίρετοι, αποδέχονται ότι είναι το κόμμα που παλεύει για τα συμφέροντα των πολλών. Ειδικά στην εποχή της σημερινής βαρβαρότητας είναι απολύτως απαραίτητο να συνεχίσει με το ίδιο πάθος, δικαιώνοντας τις τεράστιες θυσίες που έχει δώσει εδώ και 100 χρόνια».

Σημείωσε ακόμα ότι έχουμε τεράστια ευθύνη, ειδικά οι νέοι, να συνεχίσουμε αυτό που μας παραδόθηκε και θα συνεχίσουμε γιατί είναι μονόδρομος, ενώ κατέληξε: «Άλλωστε έχουμε ταχθεί να ξεπερνάμε τις δυνατότητές μας. Δυνατό και ρεαλιστικό είναι το αδύνατο. Και μόνο τότε θα έρθει η πιο όμορφή θάλασσα...».